16:43:31 25.07.2024
Stiri

Bașcanul fugarului Șor, Evghenia Guțul, în lista SANCȚIUNILOR aplicate de SUA. Dorin Recean: „Reacția promptă a SUA trebuie să servească drept exemplu justiției din R. Moldova ca să-și facă datoria"

Actualitate 12.06.2024 17:56 Vizualizări1393 Autor: ZiarulNational
Bașcanul fugarului Șor, Evghenia Guțul, în lista SANCȚIUNILOR aplicate de SUA. Dorin Recean: „Reacția promptă a SUA trebuie să servească drept exemplu justiției din R. Moldova ca să-și facă datoria


Statele Unite ale Americii au decis astăzi ca bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, să fie inclusă în lista persoanelor sancționate pentru complicitate activă cu oligarhul fugar Ilan Șor, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin..Aceasta nu are voie să intre pe teritoriul SUA și nici să dețină proprietăți în acest stat.

„SUA au impus, astăzi, sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul pentru implicare în acțiunile hibride împotriva statului R. Moldova și cetățenilor ei, acțiuni finanțate cu bani din surse criminale. Decizia vine în urma unei cooperări eficiente cu partenerii noștri externi și vom continua să luăm măsuri decisive pentru a contracara corupția și amenințările la adresa securității naționale. Acțiunile de interferență au drept scop dezinformarea, perpetuarea corupției, destabilizarea și deturnarea proceselor democratice în R. Moldova. Reacția promptă a SUA trebuie să servească drept exemplu justiției din Republica Moldova să-și facă datoria și să apere interesul țării și al cetățenilor noștri”, a menționat premierul Dorin Recean.

Menționăm că sancțiunile includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia sau sub controlul unor persoane din SUA, interzicerea tranzacțiilor cu persoane din SUA sau în interiorul sau care tranzitează Statele Unite, interzicerea furnizării sau primirii de fonduri, bunuri sau servicii, și neeligibilitatea Evgheniei Guțul pentru a intra în Statele Unite.

„Cetățenii moldovenii, inclusiv locuitorii UTA Găgăuzia, merită alegeri libere și corecte și instituții democratice. De asemenea, ei merită un viitor liber de influența malignă a Kremlinului. Statele Unite salută progresul Republicii Moldova în cadrul reformelor democratice și economice, precum și rezistența la acțiunile de interferență ale Kremlinului. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei pentru a construi un viitor mai democratic, mai prosper și mai sigur”, a declarat Laura Hruby, Charge d’Affaires al Ambasadei SUA.

Statele Unite au mai impus sancțiuni împotriva a sute de entități din întreaga lume, inclusiv pentru trei companii din R. Moldova - Airrock Solutions, Aerostage Services și Max Jet Service - pentru că au furnizat componente pentru avioane și electronice unor companii din Rusia. În mod similar, sancțiunile includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia sau sub controlul unor persoane din SUA, interzicerea tranzacțiilor cu persoane din SUA sau în interiorul sau care tranzitează Statele Unite, și interzicerea furnizării sau primirii de fonduri, bunuri sau servicii, arată Ambasada SUA la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md