05:59:47 29.07.2021
 
Stiri

Bani PUBLICI, împărțiți în FAMILIE: Directorul „Urbanproiect”, afaceri cu cumnații săi de 2,3 milioane de lei. Iurie Povar riscă să fie DEMIS

Actualitate 15.06.2021 11:06 Vizualizări1617 Autor: Ziarul National
Bani PUBLICI, împărțiți în FAMILIE: Directorul „Urbanproiect”, afaceri cu cumnații săi de 2,3 milioane de lei. Iurie Povar riscă să fie DEMIS
Proiectul noului Post vamal Sculeni, elaborat de cumnații directorului „Urbanproiect” cu 2,3 milioane de lei


Directorul Întreprinderii de Stat „Institutul Național de Cercetări în Domeniul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Arhitecturii - Urbanproiect”, Iurie Povar, riscă să fie demis din funcție, după ce a admis un conflict de interese.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că, în anul 2018, directorul „Urbanproiect” a semnat trei contracte de subantrepriză, în valoarea de peste 2,3 milioane de lei, cu două firme private administrate de cumnații săi.

Lucrările de proiectare au fost solicitate de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova pentru reconstrucția punctului de trecere a frontierei de stat Sculeni. „Urbanproiect” nu reușea să execute lucrările asumate, așa că instituția a contractat cele două firme pentru a ajuta la finalizarea proiectului.

În acest caz, Povar urma să informeze în termen de trei zile despre situația de conflict de interese cu firmele cumnaților, lucru pe care nu l-a făcut.

Solicitat să se pronunțe vizavi de această situație, Iurie Povar a declarat că institutul pe care îl conduce „a fost obligat să subcontracteze alte companii de proiectare” din cauza suprasolicitării cu volume de lucrări pe parcursul anului 2018, iar contractele cu cumnații săi au fost semnate de alte persoane.

Dacă actul emis de către inspectorul de integritate de la ANI pe 1 iunie curent va rămâne definitiv, Iurie Povar riscă să fie demis și decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani. Totodată, acesta urmează să fie inclus în Registrul interdicțiilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md