07:16:18 25.09.2021
Stiri

Banca Mondială va ajuta R. Moldova să-și modernizeze sistemul energetic

Actualitate 14.09.2021 09:44 Vizualizări2778 Autor: Ziarul National
Banca Mondială va ajuta R. Moldova să-și modernizeze sistemul energetic


Banca Mondială își exprimă disponibilitatea pentru inițierea și susținerea, în perspectivă, a unor noi proiecte de infrastructură energetică în R. Moldova.

Mesajul a fost transmis luni, 13 septembrie, ministrulului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale, condusă de managerul în domeniul energeticii pentru Europa și Asia Centrală, Sudeshna Banerjee.

În cadrul discuției despre eficientizarea și modernizarea sistemului energetic național, oficialii au trecut în revistă proiectele energetice implementate cu suportul Băncii Mondiale, inclusiv Proiectul de dezvoltare a sistemului energetic din Moldova (PDSE), care are drept obiectiv sporirea capacității și îmbunătățirea fiabilității sistemului de transport al energiei electrice în R. Moldova, prin construcția LEA de 400 kV cu un singur circuit pe direcția Vulcănești-Chișinău.

De asemenea, s-a discutat despre pregătirea cele de-a doua etape a proiectului de îmbunătățire a eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET II) în municipiul Chișinău, care va avea un aport considerabil la eficientizarea operațională și financiară a companiei Termoelectrica S.A., precum și la îmbunătățirea calității și siguranței serviciilor de termoficare livrate locuitorilor din Chișinău.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu a menționat că modernizarea infrastructurii energetice, îmbunătățirea eficienței energetice, utilizarea surselor regenerabile de energie și asigurarea consumatorilor cu resurse energetice calitative, accesibile şi fiabile reprezintă priorități ale agendei de lucru a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Ministrul a adăugat că integrarea pe piața energetică europeană reprezintă un alt obiectiv major pentru Guvernul de la Chișinău, transmite un comunicat de presă al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Reprezentanții Băncii Mondiale au reiterat sprijinul și asistența tehnică acordate de-a lungul anilor Republicii Moldova, exprimând, totodată, aprecierea pentru agenda complexă de priorități stabilită în domeniul energetic de către noul Guvern de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md