07:12:09 06.12.2023
Stiri

Autoritățile vor să diminueze semnificativ numărul accidentelor RUTIERE, care se produc din cauza infrastructurii rutiere precare. Pe traseele cu o concentrație mare de accidente vor fi efectuate inspecții de siguranță rutieră specifică

Actualitate 20.09.2023 13:49 Vizualizări577 Autor: Ziarul National
Autoritățile vor să diminueze semnificativ numărul accidentelor RUTIERE, care se produc din cauza infrastructurii rutiere precare. Pe traseele cu o concentrație mare de accidente vor fi efectuate inspecții de siguranță rutieră specifică


Gradul de siguranță a circulației pe drumurile publice cu risc sporit de de accidente urmează să crească.

Guvernul a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere, care stabilește mecanisme de gestionare a siguranței circulației pe drumurile publice.

Documentul prevede aplicarea de proceduri precum evaluarea de impact asupra siguranței rutiere, auditul în domeniul siguranței rutiere, inspecții și clasificarea siguranței rețelei. Astfel, pe tronsoanele rutiere cu o concentrație mare de accidente urmează a fi efectuate inspecții de siguranță rutieră specifică.

Autorii proiectului aprobat spun că implementarea legii „va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere, atât pe infrastructurile rutiere noi proiectate, cât și pe cele existente”. Totodată, documentul va facilita accesarea programelor internaționale de finanțare sau de asistență tehnică pentru consolidarea sistemului de siguranță rutieră la nivel național.

La fel, proiectul va contribui la alinierea angajamentelor asumate în cadrul Reuniunii Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite privind siguranța rutieră, cu obiectivul de a preveni cel puțin 50% din decesele rutiere până în 2030.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md