17:59:31 30.11.2021
Stiri

ATENȚIE! Un nou tip de ESCROCHERIE care te poate lăsa fără banii de pe card

Actualitate 06.01.2021 10:16 Vizualizări3209 Autor: Ziarul National
ATENȚIE! Un nou tip de ESCROCHERIE care te poate lăsa fără banii de pe card


Oamenii legii din R. Moldova atenționează cetățenii despre apariția, din primele zile ale anului curent, a unui nou tip de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor Web/Mobile-banking ale deținătorilor de carduri bancare.

Mai exact, deținătorii de carduri sunt apelați, prin intermediul aplicației Viber, de către persoane care pretind că sunt reprezentanți ai băncii și, sub pretextul că s-a încercat spargerea contului și pentru a evita sustragerea mijloacelor bănești, li se cere să comunice toate datele cardului, pentru ca acesta să fie securizat.

Escrocii mai acționează și prin intermediul anunțurilor plasate de către cetățeni pe site-urile de comercializare si pe rețelele de socializare. Aceștia se arată interesați de bunul propus spre comercializare și, sub pretextul procurării acestuia, solicită date personale, precum numărul cardului, codul de securitate, parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card, însă, în realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, cu scopul accesării și gestionării de către escroc a conturilor bancare ale victimelor.

În acest context, Poliția vă recomandă ca, în cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit, sunaţi de îndată instituţia financiară, astfel încât contul să fie închis cât mai curând posibil, iar în acest fel să fie evitată extragerea mijloacelor bănești.

Totodată, dacă ați fost contactat de persoane străine care se prezintă ca fiind angajați ai băncii, nu aveți încredere, mai întâi verificați informația dacă ați fost contactat cu adevărat de către angajații băncii respective și vi se cer datele bancare.

Dacă doriți să vindeți bunuri prin intermediul rețelelor de socializare, nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar.

În cazul în care picați, totuși în plasa escrocilor, apelați de urgență la cel mai apropiat Inspectorat de Poliție sau la serviciului unic 112.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md