00:01:44 04.08.2021
 
Stiri

ATENȚIE! Mai multe colegii vor fi reorganizate, iar unul - lichidat

Social 07.06.2016 18:32 Vizualizări3445 Autor: Stela Mihailovici
ATENȚIE! Mai multe colegii vor fi reorganizate, iar unul - lichidat


UPDATE, 8 iunie, 17.36 // Guvernul a aprobat, astăzi, hotărârea privind reorganizarea colegiilor în centre de excelențe și lichidarea Colegiului Pedagogic „Alexandru cel Bun” din Călărași.

Ministerul Educației intenționează să reorganizeze mai multe colegii, transformându-le în Centre de excelență și să lichideze Colegiul Pedagogic „Alexandru cel Bun” din Călărași. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi propus mâine pentru avizare la ședința Guvernului.

Potrivit documentului, Colegiul Politehnic din Chișinău și Colegiul de Microelectronică și Tehnică de Calcul din Chișinău vor fi contopite și va fi creat Centrul de excelență în energetică și electronică.

De asemenea, urmează a fi reorganizat Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău, care se va transforma în Centru de excelență în economie și finanțe.

Vor fi reorganizate și mai multe colegii pedagogice. Ministerul Educației a decis să sisteze specialitățile cu profil pedagogic și să le substituie cu specialități din alte domenii. Modificările vor fi făcute la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, Colegiul „Gheorghe Asachi” din Lipcani, Colegiul „Vasile Lupu” din Orhei, Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, Colegiul „Mihai Ciachir” din Comrat și Colegiul Industrial-Pedagogic din Cahul.

Ministerul Educației precizează că nimeni nu va avea de suferit după lichidarea Colegiului Pedagogic „Alexandru cel Bun” din Călărași, deoarece admiterea în această instituție de învățământ a fost anterior sistată, iar în anul curent absolvă studiile ultimele promoții de elevi.

„Scopurile reorganizării colegiilor sunt: creșterea calității serviciilor educaționale, eficientizarea resurselor financiare, sporirea atractivității învățământului profesional tehnic, corelarea eficientă a cererii cu oferta pe piața muncii, îndeplinirea angajamentelor asumate în documentele de politici în domeniul învățământului”, motivează Ministerul Educației în nota informativă a proiectului de hotărâre pe care îl va prezenta mâine Cabinetului de miniștri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dan 07.06.2016 23:19

Nimeni nu va avea de suferit? De ce s-a decis să fie lichidată o instituție cu o istorie veche? Unde vor munci foștii profesori? Unde vor învăța generațiile nou? De ce nu se spune ce se va întâmpla cu edificiile colegiului?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md