03:39:20 25.06.2021
 
Stiri

ATENȚIE! Facilități fiscale ANULATE, după stabilirea neconstituționalității stării de urgență: A picat și moratoriul asupra controalelor de stat la genții economici

Actualitate 06.05.2021 18:12 Vizualizări1681 Autor: Ziarul National
ATENȚIE! Facilități fiscale ANULATE, după stabilirea neconstituționalității stării de urgență: A picat și moratoriul asupra controalelor de stat la genții economici


Extinderea Programului de subvenționare a dobânzilor în perioada ianuarie - mai 2021, precum și a Programului de rambursare a TVA pe perioada ianuarie - mai întreprinderilor care sunt înregistrate în calitate de contribuabili ai TVA şi înregistrează sume TVA spre deducere în perioada ulterioară nu mai este în vigoare, după ce Curtea Constituțională a anulat starea de urgență impusă pentru două luni în R. Moldova.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că deciziile privind acordarea rambursării TVA/ subvenției pentru dobânzile aferente creditelor bancare sau nebancare, care au fost emise până la pronunțarea Hotărârii Curții Constituționale sus-menționate, inclusiv pe data de 28 aprilie 2021, vor fi executate.

Celelate cereri pentru care nu au fost adoptate decizii până pe 28 aprilie curent rămân fără soluționare, iar cererile depuse după data de 28 aprilie 2021 nici nu vor fi examinate.

Nici prevederea prin care era permisă prelungirea termenului de prezentare a dărilor de seamă fiscale și a termenului de stingere a obligațiilor fiscale nu mai este în vigoare, iar cererile depuse în acest sens de către contribuabili nu vor fi examinate.

La fel a fost anulat și moratoriul asupra controalelor de stat planificate la agenții economici, la fața locului, instituit anterior până la data de 30 mai 2021.

Scutirea de impozitul pe venit, contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii, primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală la nivel de salariat și, respectiv, permiterea la deducere în scopuri fiscale la nivel de angajator a plăților efectuate de angajator pentru vaccinarea anti-COVID-19 a salariaților au fost, de asemenea, anulate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md