20:46:59 16.07.2025
Stiri

Atenţie, căpşuna!

Social 16.06.2013 10:45 Vizualizări1586
Atenţie, căpşuna! Tamara Şchiopu
„Reţete şi poveţe” este o nouă pagină a Ziarului NAŢIONAL, ediţia print, în care specialistul în nutriţie Tamara Şchiopu oferă cititorilor reţete preparate în condiţii casnice, precum şi sfaturi privind alimentaţia sănătoasă, bazată pe produse ecologice.

În ediţia din 14 iunie, Tamara Şciopu propune o reţetă a unui desert de căpşune şi ne spune ce fel de căpşune să cumpărăm şi cum să le recunoaştem pe cele de calitate. În aceeaşi pagină găsiţi caracteristicile acestui fruct şi cât de util este acesta sănătăţii. Specialistul ne mai spune cum să deosebim ciupercile bune de cele otrăvitoare, mai ales că, după ultimile ploi, acestea cresc chiar ca... ciupercile după ploaie.

Tamara Şchiopu este specialist în marketingul agricol şi alimentar. Pe lângă studiile în nutriţie, deţine diploma de biolog de la Universitatea de Stat din Moldova şi de Master în Administrarea Bussinesului de la Universitatea din California, SUA. Împreună cu soţul său, Tamara locuieşte la ferma lor ecologică din Marea Britanie, venind în vizite de lucru şi în vacanţe în R. Moldova.

Ziarul NAŢIONAL vă propune o reţetă de-a Tamarei Şchiopu căreia îi puteţi scrie pe adresa Desert cu căpşune

Ingrediente pentru 10 persoane:

-         400 g biscuiţi simpli, fărâmiţaţi cât mai mărunt;

-         1 kg de căpşune proaspete, tăiate măşcat (în 3-4);

-         10 căpşune întregi;

-         500 de ml smântână sau frişcă bătută;

-         100 g de zahăr;

-         Frunze de mentă rece;

Mod de preparare:

  1. Amestecaţi zahărul cu căpşunele şi lăsaţi amestecul pentru câteva ore, ca fructele să scurgă cât mai mult suc.

  2. Stoarceţi sucul din căpşune şi amestecaţi-l bine cu fărâmiturile de biscuiţi.

  3. Împărţiţi masa de biscuiţi amestecaţi în 10 vase pentru desert sau ceşti mari pentru ceai şi presaţi uşor până la obţinerea unei mase compacte.

  4. Aranjaţi căpşunile tăiate, în măsură egală, peste biscuiţi.

  5. Turnaţi peste căpşune frişcă bătută, în porţii egale.

  6. Decoraţi vasele cu câte o căpşună întreagă şi frunzuliţe de mentă şi puneţi-le la frigider pentru cel puţin o oră.

  7. Serviţi oaspeţii cu acest desert simplu şi delicios.

Autor:
Top stiri

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte