15:23:39 23.05.2024
Stiri

Atacurile asupra sistemului energetic vizează „demilitarizarea” Ucrainei, susţine Putin

Actualitate 12.04.2024 13:58 Vizualizări699 Autor: Ziarul National
Atacurile asupra sistemului energetic vizează „demilitarizarea” Ucrainei, susţine Putin


Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi că bombardamentele mortale vizând reţeaua energetică ucraineană, care au dus la importante întreruperi de curent, urmează obiectivul stabilit de Kremlin de „a demilitariza” Ucraina, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Pornim de la principiul că în acest mod avem o influenţă asupra complexului militar-industrial al Ucrainei”, a declarat preşedintele rus, în cursul unei întâlniri la Kremlin cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko.

În acelaşi timp, Vladimir Putin a susţinut că aceste bombardamente sunt un răspuns la recentele atacuri ucrainene care au ţintit infrastructuri energetice în Rusia, în special rafinării.

„Am observat recent o serie de lovituri asupra siturile noastre energetice şi am fost obligaţi să răspundem”, a spus el.

Vladimir Putin a subliniat că armata rusă nu a lovit instalaţii electrice ucrainene în această iarnă „din motive umanitare”. „Nu am vrut să privăm de electricitate infrastructuri sociale, spitale”, potrivit preşedintelui rus.

În timpul iernii 2022-2023, loviturile ruseşti au lăsat mii de persoane în frig şi întuneric pentru perioade îndelungate.

În această iarnă, reţeaua electrică ucraineană a fost mai puţin vizată până în martie şi la declanşarea unui nou val de bombardamente care o vizează.

Joi, încă o dată, aproximativ 40 de rachete şi tot atâtea drone ruseşti au lovit reţeaua electrică ucraineană, încât preşedintele Volodimir Zelenski i-a implorat pe aliaţii săi occidentali să furnizeze ţării sale cât mai repede posibil sisteme de apărare antiaeriană.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md