03:10:23 31.05.2023
Stiri

„Asul din mâneca” lui Djokovic, după ce i-a fost anulată viza din nou. „Arma secretă” pentru a rămâne în Australia

Actualitate 14.01.2022 11:43 Vizualizări3397 Autor: Ziarul National
„Asul din mâneca” lui Djokovic, după ce i-a fost anulată viza din nou. „Arma secretă” pentru a rămâne în Australia


Alex Hawke, ministrul imigrării din Australia, a anulat viza lui Novak Djokovic, argumentând că "e în interesul public să procedez așa". "Azi mi-am exercitat puterea prevăzută în sub-secțiunea 133C(3) a Actului de Migrație și am anulat viza domnului Novak Djokovic. În această decizie, am luat în considerare informațiile primite de la Departamentul Afacerilor Interne și de la Poliția de Frontieră. Guvernul Morrison încearcă să protejeze cât mai mult frontierele Australiei, în special în relația cu COVID-19", se arată în comunicatul semnat de ministrul de la Antipozi.

În teorie, această decizie duce la expulzarea lui Djokovic și, deci, la pierderea dreptului de a-și apărat titlul la Australian Open. Doar că există o cale de atac a deciziei, iar jurnaliștii sârbi au aflat că avocații lui Nole și-au făcut deja temele și au un plan foarte clar, după ce clientul lor a rămas iar fără viză.

"COD 4013, Djokovic și asul din mânecă. Aceasta e arma secretă a avocaților lui Novak", titrează blic.rs, care explică faptul că numărul unu mondial poate cere cu succes un alt tip de viză, după ce cea recâștigată în Tribunal a fost din nou anulată.

„Există o variantă ca cel mai bun tenismen din lume să rămână în Australia. Politica australiană de imigrare are ca opțiune diferite tipuri de vize, cu accent pe cea înregistrată sub codul "Public Interest 4013". Viza cu codul 4013 presupune o perioadă de trei ani de scutire de la interdicție în cazul în care viza este revocată. Ea permite șederea în continuare, cu condiția îndeplinirii anumitor criterii. Unele sunt legate direct de Djokovic, altele de speța în care ministrul imigrării va lua o decizie în privința sârbului. Una dintre chestiuni vizează informațiile incorecte apărute în cererea de viză, adică chiar cazul lui Djokovic", notează blic.rs.

Sârbul era cap de serie nr. 1 la "openul vesel" și își aflase deja posibilul program din turneu. Astfel, el îl înfrunta în primul tur pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic, nr. 78 ATP. Aceasta ar fi fost a doua confruntare dintre cei doi sportivi, care s-au mai duelat în 2021, în sferturile de finală ale turneului Serbia Open de la Belgrad, unde Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-3. După Kecmanovic, liderul clasamentului mondial ar fi putut da în turul 2 peste Tommy Paul, în turul 3 l-ar fi putut înfrunta pe Lorenzo Sonego, iar în turul 4 s-ar fi putut întâlni cu Cristian Garin. În sferturile de finală de la Australian Open 2022, Novak Djokovic și Matteo Berrettini puteau fi față în față, în timp ce în semifinale numărul 1 ATP i-ar fi avut ca adversari pe Alexander Zverev sau Rafael Nadal.

Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md