13:47:19 03.10.2023
Stiri

Asistență în NUMERAR pentru 40 000 de familii din R. Moldova. Agențiile ONU vor oferi câte un ajutor financiar de 4 200 de lei în perioada rece a anului: „Este vorba de un ajutor suplimentar la programele existente”

Actualitate 25.11.2022 14:15 Vizualizări1373 Autor: Ziarul National
Asistență în NUMERAR pentru 40 000 de familii din R. Moldova. Agențiile ONU vor oferi câte un ajutor financiar de 4 200 de lei în perioada rece a anului: „Este vorba de un ajutor suplimentar la programele existente”


Circa 40 000 de familii din R. Moldova vor primi câte un ajutor lunar de 700 de lei în perioada rece a anului, pentru a face față scumpirilor din ultima perioadă. Resursele financiare sunt oferite de Agențiile ONU, în cadrul Programului de asistență în numerar a populației afectate de criză din R. Moldova, iar de repartizarea acestui ajutor se va ocupa Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în total fiecare familie vulnerabilă va primi câte 4 200 de lei în următoarele șase luni.

„Astăzi lansăm un nou program, care vizează circa 40 de mii de gospodării vulnerabile și care vor beneficia timp de șase luni de un ajutor financiar în valoare de câte 700 de lei lunar. Acest ajutor este suplimentar programelor deja existente - ajutorul pentru perioada rece a anului, ajutorul social sau compensațiile acordate în factură. Vorbim despre gospodării vulnerabile, familii cu trei sau mai mulți copiii, familii în componența cărora sunt persoane cu dizabilități, femei însărcinate sau care alăptează sau familii monoparentale cu orice număr de copiii”, a detaliat Spatari, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa citată a subliniat că beneficiarii vor fi identificați de comisiile constituite la nivel local.

„Comunicarea cu aceste comisii se va face prin intermediul platformei informaționale pe care ministerul a dezvoltat-o în ultimele luni. Asistenții comunitari vor fi secretarii acestor comisii și vor implica reprezentanții primăriilor, ONG-urilor, reprezentanților societății civile în selecția beneficiarilor. Acest suport va consolida politicile statului orientate spre protecția socială. Suntem recunoscători pentru acest ajutor oportun și necondiționat oferit de organizațiile internaționale. Acest ajutor suplimentar e dovada prieteniei, colaborării dintre instituțiile statului și partenerii de dezvoltare”, a conchis Spatari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md