07:25:44 24.05.2024
Stiri

Premierul Dorin Recean, după trei licitaţii eșuate la AIC: „Gruparea criminală Șor” va fi dată afară din Aeroportul Internațional Chișinău

Actualitate 18.04.2024 09:00 Vizualizări2695 Autor: Ziarul National
Premierul Dorin Recean, după trei licitaţii eșuate la AIC: „Gruparea criminală Șor” va fi dată afară din Aeroportul Internațional Chișinău stiri.md


Licitația pentru locațiunea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) ar fi fost sabotată, deja a treia oară, de către „gruparea criminală Șor”, a acuzat miercuri-seară premierul Dorin Recean, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Totuși, premierul a dat asigurări că fugarul Ilan Șor și oamenii săi vor fi dați afară definitiv din incinta aeroportului.

„Această licitație a fost sabotată tocmai de cei care astăzi încă sunt acolo. Și acolo este gruparea criminală Șor, care continuă să opereze și să scoată bani din aeroport. În curând vom depăși această problemă și ne vom asigura că nu mai există Șor care operează în aeroport. R. Moldova a recuperat controlul asupra aeroportului după lungi lupte și procese, iar acum trebuie să scăpăm de gruparea criminală și din aceste spații comerciale”, a punctat Recean.

Agenția Proprietății Publice (APP) i-a solicitat miercuri Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) să relanseze licitația pentru locațiunea spațiilor destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, cu atragerea unor companii internaţionale în concurs.

Comisia de licitație de la Aeroportul Internațional Chișinău a anulat pe 16 aprilie licitația privind ocuparea spațiilor comerciale din cauza faptului că singura companie participantă la concurs - „Lagardere Travel Retail” - nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală.

Noua licitație va fi a patra încercare a autorităților de a închiria spațiile respective de la aeroport, utilizate în prezent de firme controlate de condamnatul fugar Ilan Șor.

AIC a revenit în primăvara anului trecut în gestiunea statului, după ce a fost anulat contractul de concesiune a acestui obiectiv strategic, încheiat în 2013 de Guvern cu o companie gestionată de Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru implicare în jaful bancar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md