Arme și muniții aduse din Transnistria și propuse pe malul drept al Nistrului


Membrii unei grupări crimnale, specializate în trafic de arme, muniții și droguri au ajuns pe mâna polițiștilor. Cinci din cele opt persoane reținute și-au recunoscut vina.
Anterior, toți membrii grupării au fost trași la răspundere pentru infracțiuni grave.
Pentru a da de urmele acestora, au fost infiltrați în grupare doi ofițeri sub acoperire care au convenit cu membrii grupării să procure de la ei armament.
Întâlnirea a avut loc pe malul râului Nistru, în raionul Rezina, unde ofițerii sub acoperire au procurat o armă de foc cu țeavă ghintuită, pistol-automat „AKSU”, o pată încărcătoare și o sută de cartușe de luptă, toate în sumă de 1 200 de euro.
După ce au pus mâna pe ei, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) au efectuat patru percheziții la domiciliile membrilor grupării criminale – în raionul Rezina și Basarabeasca. Acasă la aceștia au fost depistate și ridicate un pistol-automat AKSU, două arme de vânătoare cu ţeavă lisă de model „TOZ-34”, calibrul 12 mm, un pistol cu glonţ de model Beretta – 84 FS, un pistol cu glonţ de model Baikal 422 și un pistol traumatic de model PM.
Din muniții au fost depistate 73 de cartușe calibrul 12 mm, pentru arme cu ţeavă lisă, patru încărcătoare pentru AKSU, calibrul 5,45 mm, o sută de cartuşe pentru AKSU, calibrul 5,45 mm, precum și două baionete, șapte cuţite de vânătoare confecţionate artizanal, un pumnal confecţionat din plumb și o bâtă de metal.
Tot în cadrul percheziţiilor desfăşurate, la domiciliul unuia dintre figuranţi a fost depistat un laborator artizanal, amplasat în subsolul casei, înzestrat pentru creșterea plantelor cu conținut narcotic (cânepă). Aici se aflau dispozitive clandestine pentru irigare și menținerea temperaturii și energiei, pentru sporirea creșterii plantelor.
În subsolul casei au fost depistate 38 de ghivece cu plante de cânepă cu o înălțime de până la un metru, iar în grădina casei - 45 de plante de cânepă, cu o înălțime de peste doi metri.
Pe moment, oamenii leigi întreprind măsuri pentru a da de urmele și altor membri ai grupării criminale, printre care liderul acesteia - militar în rezervă al forțelor armate din autoproclamata republică nistreană, participant activ la conflictul armat din anul 1992.
În acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru purtare, păstrare, procurare, fabricare, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor de la două sau mai multe persoane.









































































