07:11:57 24.04.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Arcul de Triumf din centrul Chișinăului, iluminat în culorile drapelului ucrainean. Marș al solidarității în capitala R. Moldova, la doi ani de la invazia militară a Rusiei în statul vecin

Actualitate 25.02.2024 08:56 Vizualizări1259 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Arcul de Triumf din centrul Chișinăului, iluminat în culorile drapelului ucrainean. Marș al solidarității în capitala R. Moldova, la doi ani de la invazia militară a Rusiei în statul vecin Facebook // Ambasada Ucrainei în R. Moldova


Arcul de Triumf din Chișinău a fost iluminat noaptea trecută în culorile drapelului Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean care luptă de doi ani pentru libertate și independență.

Și clădirea principalului centru de informare al UE în Chișinău, Europe Café, a fost iluminată în galben și albastru, după ce, cu o seară înainte, a făcut același gest și Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău - Turnul de Apă.

,,Astăzi se împlinesc doi ani de când Putin și Rusia au inițiat o invazie de scară largă împotriva unui popor rezistent, cu o voință de fier și speranță pentru un viitor mai bun. Am luminat clădirea principalului centru de informare al UE în Chișinău, Europe Café, în culorile steagului Ucrainei pentru a păstra amintirea vie și a aduce un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene. Uniunea Europeană va continua să sprijine Ucraina și poporul ei în timp ce își continuă drumul către pace și o zi de mâine mai luminoasă", a transmis Delegația UE la Chișinău.

De asemenea, pe 24 februarie, la Chișinău a avut loc un Marș al Solidarității, la fel ca în mai multe oraşe din toată lumea, care condamnă războiul dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Menționăm că R. Moldova a găzduit în ultimii doi ani 1,4 milioane de refugiați ucraineni și a trimis în statul vecin 10 loturi de ajutoare umanitare, iar Guvernul a decis recent oferirea celui de-al 11-lea lot de ajutor umanitar pentru Ucraina.

,,Mulțumim poporului ucrainean pentru pacea și cerul senin de care ne bucurăm astăzi. Vom oferi în continuare ajutor tuturor celor care au fugit din calea urgiei și au găsit refugiu în statul nostru. Republica Moldova face apel la comunitatea internațională să sprijine Ucraina. Doar victoria Ucrainei poate asigura o pace justă, sustenabilă, care să dăinuie în timp și să poată crea premisele reclădirii a tot ce a fost și este distrus în continuare", a declarat sâmbătă ministrul de Externe, Mihail Popșoi, la inaugurarea expoziției „Big Heart: Keep on Beating”, eveniment organizat de Congresul Național al Ucrainenilor din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md