14:15:35 12.04.2024
Stiri

Angajații instituțiilor guvernamentale din R. Moldova, ajutați să securizeze datele importante ale statului

Actualitate 25.03.2024 13:03 Vizualizări2343 Autor: Ziarul National
Angajații instituțiilor guvernamentale din R. Moldova, ajutați să securizeze datele importante ale statului STISC


Angajații instituțiilor guvernamentale din R. Moldova vor fi informați, pe parcursul săptămânii curente, despre impactul pierderii datelor și despre importanța backup-ului securizat al datelor digitale.

Acțiunea va fi desfășurată de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) în cadrul unei campanii de informare online, organizate pe parcursul săptămânii curente și dedicate Zilei Mondiale a Backup-ului (WBD), marcate anual pe 31 martie.

Utilizatorii vizați vor afla cum să-și securizeze datele digitale, cele mai bune practici de backup și stocare a datelor, dar și să vadă cât de rezistentă este integritatea datelor și să înțeleagă necesitatea schimbărilor pe care urmează să le facă.

„Evenimentul este important pentru a reaminti organizațiilor/ instituțiilor, dar și persoanelor fizice despre importanța realizării de copii de siguranță a datelor... Prin informarea zi de zi referitor la cele mai bune practici de backup, metode, definiții, reguli, STISC își propune să sporească gradul de conștientizare printre utilizatorii din instituțiile publice, având în vedere statisticile internaționale potrivit cărora 95% din încălcările de date ale unei instituții reprezintă erori umane, să contribuie la crearea și educarea culturii siguranței datelor și a conștientizării securității cibernetice, esențiale pentru a menține siguranța și conformitatea”, arată STISC.

În cadrul campaniei, instituția va face publice informații legate de importanța copierii datelor, prioritățile corecte pentru backup, regulile ce trebuie respectate, modalitățile în care pot fi protejate datele etc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md