16:07:10 25.07.2024
Stiri

Amenința persoanele cu dosare penale și le impunea să muncească gratuit, în beneficiul ei: O polițistă de la Edineț, condamnată la 20 de ani de închisoare

Actualitate 17.06.2024 13:00 Vizualizări1271 Autor: Ziarul National
Amenința persoanele cu dosare penale și le impunea să muncească gratuit, în beneficiul ei: O polițistă de la Edineț, condamnată la 20 de ani de închisoare


O șefă de post al unui sector de poliție din raionul Edineț își rezolva problemele din gospodărie cu ajutorul unor persoane pe care le amenința cu dosare penale și chiar le bătea, dacă nu îi prășesc terenul agricol, nu-i îngrijesc animalele sau nu îi curăță nucile. Victimele au fost exploatate ani întregi prin muncă de către femeia cu epoleți.

Judecătoria Edineț, sediul Central, a condamnat polițista, în vârstă de 41 de ani, la 20 de ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita o activități în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, turismului, organizării plecării peste hotare a persoanelor pe o perioadă de 5 ani.

Femeia a fost găsită vinovată de trafic de copii și trafic de ființe umane, infracțiune comisă în perioada anilor 2018 - 2021.

Potrivit Procuraturii raionului Edineț, polițista profita de puterea și poziția sa pentru a recruta și exploata prin muncă mai multe persoane, inclusiv minori și persoane în vârstă, prin constrângere psihică, înșelăciune și abuz de autoritate.

„Mai exact, în perioada lunii iulie 2019, a recrutat un bărbat de 36 de ani căruia i-a ridicat actele pe automobil și l-a amenințat că ar putea să-i pornească o cauză penală pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Astfel, a obținut acordul viciat al bărbatului să muncească timp de o zi la un teren agricol, aproximativ de la orele 11:00 până la orele 19:00, fără hrană şi apă, nefiind remunerat pentru munca efectuată. Aceeași inculpată, amenințând un alt bărbat, anterior condamnat, că i-ar putea crea probleme în viitor, l-a determinat, în perioada 2019 - 2021, să presteze servicii forțate la o fermă improvizată, care presupuneau hrănirea și îngrijirea animalelor, precum și curățarea grajdurilor, fără a fi remunerat pentru lucrul efectuat. Femeia a aplicat violența asupra bărbatului, lovindu-l cu mâinile în regiunea capului, din motiv că nu ar îndeplinit munca corespunzător, în paralel fiind amenințat că, dacă se va adresa undeva cu referire la faptele petrecute, atunci va face pușcărie”, detaliază procurorii.

Printre victimele polițistei se numără și doi minori pe care i-a impus periodic să facă gratuit diferite munci pe lângă gospodărie, o femeie de 72 de ani și o femeie de 65 de ani pe care le-a determinat să lucreze timp de câteva zile la curățarea nucilor, acestea nefiind remunerate, dar și un bărbat de 35 de ani pe care l-a determinat să lucreze timp de o lună la îngrijirea animalelor, curățarea grajdurilor, fără a fi plătit pentru munca sa.

Inculpata a pledat nevinovată, folosindu-se de dreptul de a tăcea pe tot parcursul examinării cauzei.

Sentința pe numele său nu este definitivă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md