Al treilea RĂZBOI MONDIAL este IMINENT?! PLANURILE SECRETE care au ajuns în mâna serviciilor secrete americane. Imaginile sunt mai mult decât RELEVANTE


Experţii pot extrage extrem de multe informaţii despre regimul dictatorial de la Pyongyang, în ciuda secretizării care învăluie Coreea de Nord, apelând la o simplă fotografie publicată de propaganda coreeană. Mesajele despre intenţiile militare şi politice pe care regimul nord-coreean al lui Kim Jong Un vrea să le transmită subliminal abundă într-o fotografie în care dictatorul apare înconjurat de subordonaţi, lângă un nou dispozitiv nuclear şi o rachetă, însă lasă publicităţii şi o serie de indicii mai puţin evidente, cum ar fi locaţia dictatorului sau raza estimată de acţiune a rachetei.
O imagine din martie 2016 îl înfăţişează pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, înconjurat de subordonaţi, în faţa unui dispozitiv nuclear şi cu o rachetă de mari dimensiuni pe fundal. Fotografia, publicată de autorităţile nord-coreene, lasă să fie transmise public mult mai multe detalii decât la prima vedere, arată experţii consultaţi de New York Times, informează gandul.info.
Bomba din centrul imaginii este numită de nord-coreeni ca fiind primul dispozitiv nuclear miniatural, potrivit pentru a fi instalat pe o rachetă. Jeffrey Lewis, analist la Center for Nonproliferation Studies, de la Institutul de Studii Internaţionale Middlebury, apreciază din ce se vede în fotografie că bomba are câteva sute de kilograme, iar puterea distructivă de 20 de kilotone ar echivala cu totalul bombelor atomice lansate de SUA asupra Japoniei. Ce este însă mai important este că diametrul său de aproximativ 60 de centimetri pare să corespundă susţinerii oficiale a nord-coreenilor că bomba poate fi instalată pe rachete balistice cu rază lungă de acţiune.
Foto: Captură de ecran New York Times.
Costumaţia lui Kim Jong Un este de asemenea o sursă bună de informaţii. Experţii în spaţiul nord-coreean recunosc că paltonul lui Kim este similar cu cel purtat de bunicul său, Kim Il-sung, considerat fondatorul naţiunii nord-coreene. Media de stat din Coreea de Nord îl ţine pe acesta la rang de mit, asociindu-l în special cu războiul coreean, astfel că purtând acum costumaţia bunicului său, Kim Jong Un transmite un mesaj agresiv, războinic din partea Coreei de Nord.
O altă semnificaţie a îmbrăcăminţii alese de dictator este aceea că încearcă să fie perceput mai degrabă ca asemănător cu bunicul, decât cu tatăl său, Kim Jong-il, care a condus mai ales prin intermediul armatei şi Partidului Comunist. Bunicul lui Kim era mult mai implicat în conducerea ţării şi reprezenta centrul autorităţii, lucru pe care tânărul Kim vrea de asemenea să îl transmită public.
Oamenii din jurul dictatorului se remarcă printr-un lucru izbitor: nu există nimeni îmbrăcat în uniformă militară, deşi este vorba despre lansarea unei arme. Analistul Michael Madden, preocupat de apariţiile publice ale oficialilor nord-coreeni, a remarcat că în fotografie apar atât oficiali civili, cât şi doi lideri militari foarte importanţi – şeful programului nuclear şi şeful diviziei de rachete balistice. Ambii sunt îmbrăcaţi în civil. Mesajul este clar: Kim vrea să arate că el gestionează personal programul nuclear. Până şi limbajul trupurilor este clar în acest sens – dictatorul dă dispoziţii, în timp ce şefii militari iau notiţe.
Racheta din fundal oferă de asemenea indicii importante. Literele coreene scrise cu vopsea albă indică locurile unde trebuie montaţi suporţii rachetei, aceştia fiind de obicei puşi pe zonele cele mai solide ale rachetei, adică între zonele în care se află rezervoarele interne de combustibil.
Foto: Captură de ecran New York Times.
Măsurând mărimea acelor rezervoare, expertul David Schmerler, de la acelaşi Centru de Studii pentru Nonproliferare, arată că racheta este concepută pentru o rază lungă de acţiune, care se poate întinde la mii de kilometri şi poate atinge teritoriul SUA.
Una dintre rachetele testate de regimul de la Pyongyang este KN-08, care ar avea o rază de acţiune de peste 11.000 de kilometri şi ar lovi cu uşurinţă teritoriul SUA.
Locaţia unde a fost făcută fotografia nu a fost făcută publică de autorităţile nord-coreene, însă analiştii au putut deduce, din miile de fotografii de propagandă publice, care ar putea fi aceasta. Au făcut acest lucru restrângând căutarea la locaţiile în care dictatorul s-a îmbrăcat la fel. Astfel, a fost găsită o fotografie anterioară a locaţiei de unde se lansează rachete, pe baza unor detalii de arhitectură şi a unui afiş care apar în fotografia cu bomba nucleară miniaturală. Este vorba despre fabrica de rachete Chamjin, situată la aproximativ 15 kilometri de Pyongyang. Hangarul în care apare dictatorul pare să fie upgradat, spun experţii, ceea ce demonstrează că regimul nord-coreean lucrează la dezvoltarea programului nuclear.
Toate aceste detalii nu sunt lăsate să apară la voia întâmplării de aparatul de propagandă nord-coreean, ci reprezintă exact ceea ce sunt: mesaje pe care Coreea de Nord le proiectează către lumea exterioară despre forţa ei nucleară.









































































