02:14:52 31.05.2023
Stiri

Agenția de Stat pentru Protecția Moralității a fost LICHIDATĂ. Cu ce se ocupa această instituție cu un buget de circa un milion de lei ​

Actualitate 11.08.2022 08:32 Vizualizări887 Autor: Ziarul National
Agenția de Stat pentru Protecția Moralității a fost LICHIDATĂ. Cu ce se ocupa această instituție cu un buget de circa un milion de lei ​


Agenția de Stat pentru Protecția Moralității va fi lichidată, deoarece nu se încadrează în sistemul legislativ actual și nu deține instrumente legale pentru a-și realiza funcțiile și drepturile, întrucât acestea contravin unor acte normative superioare. O decizie în acest sens a fost aprobată ieri, în cadrul ședinței Guvernului.

Agenția de Stat pentru Protecția Moralității se află în subordinea Ministerului Culturii și este menită să asigure protejarea culturii și moralității prin contracararea tendințelor de propagare a pornografiei, sadismului și cultului violenței în lucrările de artă, literatură și mass-media.

Printre drepturile de bază ale instituției se numără exercitarea controlului asupra respectării legislației în vigoare și a convențiilor internaționale, semnate de R. Moldova, privind protejarea culturii și moralității. De asemenea, Agenția era abilitată să acorde autorizații în baza expertizei preventive pentru persoanele juridice sau fizice, care prestează servicii de difuzare a producției editoriale, a casetelor video și audio cu caracter erotic, dar și pentru cei care prezintă programe distractive cu elemente de striptease în localuri publice sau care dețin „sexshop”-uri.

Întrucât, după înființarea Agenției, nu au fost operate modificările corespunzătoare în legile și normele complementare, realizarea obiectivelor instituției a fost contrară legislației.

Agenția pentru Protecția Moralității are, în prezent, 4,5 unități angajate. Bugetul alocat instituției pentru anul 2022 a constituit 959 600 de lei. Din mijloacele financiare neutilizate vor fi acoperite cheltuielile de disponibilizare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md