00:14:29 08.10.2022
Stiri

Agenția de Stat pentru Protecția Moralității a fost LICHIDATĂ. Cu ce se ocupa această instituție cu un buget de circa un milion de lei ​

Actualitate 11.08.2022 08:32 Vizualizări778 Autor: Ziarul National
Agenția de Stat pentru Protecția Moralității a fost LICHIDATĂ. Cu ce se ocupa această instituție cu un buget de circa un milion de lei ​


Agenția de Stat pentru Protecția Moralității va fi lichidată, deoarece nu se încadrează în sistemul legislativ actual și nu deține instrumente legale pentru a-și realiza funcțiile și drepturile, întrucât acestea contravin unor acte normative superioare. O decizie în acest sens a fost aprobată ieri, în cadrul ședinței Guvernului.

Agenția de Stat pentru Protecția Moralității se află în subordinea Ministerului Culturii și este menită să asigure protejarea culturii și moralității prin contracararea tendințelor de propagare a pornografiei, sadismului și cultului violenței în lucrările de artă, literatură și mass-media.

Printre drepturile de bază ale instituției se numără exercitarea controlului asupra respectării legislației în vigoare și a convențiilor internaționale, semnate de R. Moldova, privind protejarea culturii și moralității. De asemenea, Agenția era abilitată să acorde autorizații în baza expertizei preventive pentru persoanele juridice sau fizice, care prestează servicii de difuzare a producției editoriale, a casetelor video și audio cu caracter erotic, dar și pentru cei care prezintă programe distractive cu elemente de striptease în localuri publice sau care dețin „sexshop”-uri.

Întrucât, după înființarea Agenției, nu au fost operate modificările corespunzătoare în legile și normele complementare, realizarea obiectivelor instituției a fost contrară legislației.

Agenția pentru Protecția Moralității are, în prezent, 4,5 unități angajate. Bugetul alocat instituției pentru anul 2022 a constituit 959 600 de lei. Din mijloacele financiare neutilizate vor fi acoperite cheltuielile de disponibilizare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md