20:00:47 19.10.2019
 
Stiri

„Afacere DUBIOASĂ” cu mistreți, descoperită în R. Moldova

Social 31.03.2016 15:41 Vizualizări3273 Autor: Victoria Bortă
„Afacere DUBIOASĂ” cu mistreți, descoperită în R. Moldova mediu.gov.md

Un teritoriu împădurit de circa 14 hectare, pe care în voie se plimbau 65 de mistreți, a fost găsit îngrădit de către oamenii legii în Gospodăria Silvică „Iargara”, în fâșia de pădure din satul Sărata Nouă, raionul Leova.

Ținuți în țarc, mistreții sunt hrăniți, adăpați, păziți și, la momentul oportun – sacrificați (prin împușcare), carnea lor urmând să nimerească pe mesele gurmanzilor la doar 65 de lei/kg.

„Nu poți să ții animale sălbatice în captivitate. Legal, în crescătorie poți să înmulțești numai hibrizi. Cred ca e o idee foarte proastă. Porcul mistreț nu e porc domestic. Dacă-l bagi în cușcă sau în țarc, va încerca să evadeze sau va muri încercând să facă asta. În plus, e un animal periculos, în cazul în care se simte încolțit, poate ucide un om cu ușurință”, menționează ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

„Dacă porcul mistreț putea fi domesticit, ar fi făcut-o alții cu 1 000 - 2 000 de ani în urmă. În cazul țarcului din pădurea satului Sărata Nouă, cred, este doar o „afacere dubioasă” menită ca rodul muncii silvicultorilor antrenați să îmbuneze persoanele suspuse”, a mai specificat ministrul.

Urmează a fi consultată legislația și actele permisive pentru a stabili dacă în acest caz concret captivitatea mistreților este justificată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Pentru ministru 31.03.2016 20:12

Dle Ministru, si faptul ca in toata limea civilizata se cresc porci salbatici pentru vanatoare, se cresc pentru consum gurmanzilor, etc cum poate fi interpretat?! Imi pare ca de prea mult exces de zel dari dovada si riscati sa o dati in bara! Ce lege interzice cresterea animalor salbatice pe propriile spatii amenajate in acest sens si daca exista, ce imbecili au votat o astfel de lege? Si asa pareti prost dar cu astfel de declaratii, va rad si cainii deja.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2019 09:08 Nicolae Negru Geopolitica dus-întors sau de ce să n...

14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md