04:26:51 27.05.2024
Stiri

Absolvenții Institutului de Aviaţie din Moscova primesc diplomele numai cu citația pentru înrolare

Actualitate 21.03.2023 13:18 Vizualizări1137 Autor: Ziarul National
Absolvenții Institutului de Aviaţie din Moscova primesc diplomele numai cu citația pentru înrolare Pexels-Pixabay
Poză simbol


Absolvenții Institutului de Aviație din Moscova trebuie să semneze o citație, la biroul militar de înrolare, în prezenţa comisarului militar. Numai astfel pot să ];i primească diploma de absolvire a institutului: cu clarificarea înmatriculării militare.

Potrivit absolvenților care au terminat cursurile din ultimul an, diplomele se acordă în prezența comisarului militar și acesta refuză să le elibereze fără citație pentru înrolare.

„Este necesar să veniți la biroul de înregistrare și înrolare militară, pentru a clarifica actele de înmatriculare militară”, scrie pe ordinea de zi a Institutului.

Absolventul, care a vizitat biroul militar de înmatriculare și înrolare, aflat pe ordinea de zi, a spus pentru Radio Svoboda, care este serviciul în limba rusă al postului Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, că ofiţerii au încercat să-l recruteze, pentru serviciul contractual. El a refuzat.

Institutul de Viaţie din Moscova a declarat că citațiile au fost emise către trei studenți, care s-au înscris la cursuri de formare direcționată, din Ministerul Apărării, dar apoi au refuzat să studieze în specialitatea militară.

La terminarea studiilor, amânarea cursurilor s-a încheiat, astfel că un reprezentant al biroului de înmatriculare militară a sosit la universitate și le-a eliberat somații.

Săptămâna trecută, comisarul militar al Regiunii Penza a anunțat că studenții vor primi agende militare, în același timp cu diplomele de absolvire. Rectorul universității a negat totuşi acest lucru, spunând că „astfel de rapoarte au scopul de a-i destabiliza pe studenții noștri”.

Se știe că acum locuitorii a cel puțin 43 de regiuni ruse primesc citații, inclusiv pentru pregătirea militară. Acţiunile de acest fel pot fi începute doar prin decret prezidențial, spune avocatul Pavel Cikov. Până în prezent, un astfel de decret nu a fost publicat.

De la 1 aprilie, în Rusia va începe o nouă recrutare a soldaților contractuali în armată. Ordinele corespunzătoare au fost deja trimise în regiuni.

Mai multe mass-media regionale publică simultan numărul total de soldați contractuali, care, conform planurilor Ministerului Apărării, trebuie să reînnoiască trupele: 400.000.

Nestka a mai informat că birourile militare ruse de înrolare încep o nouă recrutare de voluntari, pentru războiul din Ucraina. Potrivit interlocutorului publicației, în organele de drept din Regiunea Voronej, militarii „se așteaptă să compenseze pierderile” din rândurile artileriștilor și operatorilor de vehicule blindate cu noi recruţi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md