07:21:12 19.06.2024
Stiri

A fost descoperită o planetă care teoretic ar fi locuibilă. „E de mărimea lui Venus și nici măcar nu este departe de Terra”

Actualitate 27.05.2024 08:00 Vizualizări1087 Autor: ZiarulNational
A fost descoperită o planetă care teoretic ar fi locuibilă. „E de mărimea lui Venus și nici măcar nu este departe de Terra”


Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit o nouă planetă, denumită Gliese 12b, care ar putea susține viața și care „nu se află atât de departe de Terra”, transmite Sky News.

Temperatura de pe Gliese 12b este de aproximativ 42 de grade, ceea ce înseamnă că ar fi locuibilă. De fapt, este una dintre puținele planete cunoscute unde oamenii ar putea supraviețui, teoretic.

O echipă de oameni de știință din întreaga lume a folosit un satelit de cercetare al NASA pentru a observa planeta care orbitează în jurul stelei sale. Le-a luat mai puțin de un an pentru a calcula apoi dimensiunea, temperatura și modul în care se mișcă.

„Planetele mai mici sunt foarte greu de găsit. Vrem să știm mai multe despre planetele de dimensiunea Pământului, astfel încât să putem înțelege câte alte Pământuri sunt acolo. Detectarea uneia atât de aproape este foarte interesantă, deoarece ne permite să facem o analiză ulterioară a atmosferei, astfel încât vom putea afla multe mai multe despre aceasta”, a explicat un cercetător.

Gliese 12b este relativ aproape din punct de vedere spațial, la doar 40 de ani lumină distanță. Cu toate acestea, ca să putem ajunge acolo ne-ar lua 300.000 de ani, folosind chiar cea mai rapidă navă a noastră spațială.

Planeta, care are aproximativ aceeași dimensiune cu Venus, orbitează în jurul soarelui său la fiecare 12,8 zile. Soarele, numit Gliese 12, este o pitică roșie rece situată în constelația Pești.

Următorul pas este ca echipa să examineze atmosfera planetei și să afle dacă este similară cu cea a Pământului. „Ar putea fi, de fapt, o planetă fără atmosferă, ceea ce ar însemna că nu este atât de locuibilă”, a mai explicat un cercetător.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md