07:10:15 24.04.2024
Stiri

„20 de zile în Mariupol”: Un documentar realizat de jurnaliști de la „Associated Press”, nominalizat la premiile Oscar, prezentat la Chișinău. „Mărturie exactă despre atrocitățile armatei ruse”

Actualitate 22.02.2024 10:14 Vizualizări1069 Autor: Ziarul National
„20 de zile în Mariupol”: Un documentar realizat de jurnaliști de la „Associated Press”, nominalizat la premiile Oscar, prezentat la Chișinău. „Mărturie exactă despre atrocitățile armatei ruse”


Documentarul „20 de zile în Mariupol”, reaizat de jurnaliștii Mstislav Cernov, Evgheny Maloletka și producătoarea Vasilisa Stepanenko de la cunoscuta agenție Associated Press, a fost prezentat miercuri-seară la Chișinău.

Filmul, creat cu scopul de a atrage atenția asupra evenimentelor din estul Ucrainei, documentează 20 de zile petrecute de echipa de jurnaliști în Mariupol, oraș asediat în perioada începutului invaziei ruse în Ucraina.

În film sunt surprinse evenimentele asediului, rezistența localnicilor și distrugerea orașului de către militarii ruși.

„Am văzut unul dintre cele mai cutremurătoare filme documentare despre invazia rusă în Ucraina, nominalizat la premiile Oscar din acest an. E vorba de o mărturie exactă despre atrocitățile armatei ruse și despre cum un oraș ucrainean prosper a fost distrus aproape în întregime, iar sute de mii de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească casele și orașul natal”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a participat la proiecție alături de alți deputați și de Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Shevchenko.

Șeful Legislativului a apreciat curajul jurnaliștilor care au lucrat la acest film, care și-au riscat viețile și au rămas să-și facă meseria pentru ca toată omenirea să poată vedea „ororile unui război nedrept de agresiune, care distruge orașe și sate, dar și zeci de mii de vieți omenești”, transmite Serviciul de presă al Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md