REȚETĂ // Supă de vită cu morcovi tineri și găluște de făină
În curând vine monopolul roșiilor cu brânză, al salatelor zemoase și al pepenilor dulci și reci. Dar până atunci vremea se încăpățânează să aibă capricii și să mă provoace. Și ce pot să fac decât să îmbin iarna și vara într-o farfurie de supă fierbinte de vită, cu morcovi tineri și găluște cu pătrunjel?
O supă e o supă. Nicio scofală. Eu am avut un antricot mare de vită, pe care l-am pus la fiert cu legume: ceapă, morcov, țelină, ardei gras, descrie farfuride.ro. Am curățat supa de spuma formată la suprafață și am lăsat totul să fiarbă până ce carnea s-a desprins de pe os. Am strecurat supa, am condimentat-o cu sare și am tăiat cubulețe carnea macră, fără grăsime sau piele.
În tot acest timp am făcut aluatul de găluște, dar nu găluștele clasice, de griș, ci pe acelea din făină, de inspirație austro-ungară. Am bătut un ou cu sare, am adăugat 2 linguri mari de făină și mult pătrunjel tocat. Trebuie să obțineți un aluat de o consistență destul de subțire. Faceți mici găluște cu o linguriță, pe care le fierbeți în apă clocotită cu sare (aproximativ 10 minute, dar e bine să încercați una).
Separat, fierbeți în apă clocotită și câțiva morcovi tineri, subțiri (4-5 minute, trebuie să rămână al dente. Bine, îi puteți fierbe de tot dacă așa vă plac). Transferați apoi găluștele și morcovii în supă și veți avea o mancare caldă, îmbietoare, cu arome proaspete, într-o zi ploioasă de vară.
Putin va defila la parada de 9 mai alături de INCULPATA Evghenia Guțul. Bașcana lui Șor a ajuns la Moscova și se pregătește de o nouă întrevedere cu liderul de la Kremlin
Veteran al celui de-al Doilea Război Mondial în vârstă de 100 de ani, vizitat de premierul Dorin Recean: ,,Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat",
TOPUL universităților din România, făcut public de Ministerul Educației de la București