REŢETĂ // SUPĂ cremă de sfeclă roşie cu cartofi
Cu un aspect irezistibil şi cu un gust aparte, această supă cremă este consistentă şi hrănitoare. O alegere perfectă pentru concediu când vrei să găteşti ceva deosebit!
Ingrediente:
3 sfecle roşii
2 cartofi
750 ml apă
2 linguri smântână
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel
Mod de preparare:
Dificultate: uşoară · Timp preparare: o oră · Nr. porţii: 2
Se spală cele trei sfecle şi se pun la fiert în coajă, în apă cu puţină sare, ca să capete gust. Apoi se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se lasă la fiert timp de 10 minute.
Sfecla fiartă se curăţă, se taie în bucăţi, apoi se pune într-un blender. Se adaugă cartofii fierţi, două linguri de ulei de măsline şi 750 de mililitri de apă, turnată puţin câte puţin. Se amestecă până când crema capătă consistenţă.
După ce se obţine o compoziţie omogenă, se pune într-o oală şi se lasă pentru câteva minute la foc potrivit.
Supa cremă de sfeclă roşie se serveşte caldă sau rece, în boluri, cu pâine integrală sau crutoane. Se adaugă smântână şi puţin pătrunjel sau leuştean tocat.
Poftă bună!
Sursa: eva.ro
INTERVIU // Recean, despre cei care vor să DESTABILIZEZE R. Moldova: „Nu e vorba de partide politice, ci parte a unei grupări criminale organizate pe care mizează Rusia pentru a destabiliza R. Moldova și a ne opri din drumul nostru european”
Cea mai „dificilă reformă”, dar și cea mai „importantă” în parcursul european al R. Moldova este cea a justiției. Dorin Recean: „Întâmpinăm rezistență, dar nu vom ceda și vom merge până la capăt”
ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei,mesaj de Ziua Europei: „Să nu uităm niciodată sprijinul pe care Comunitatea Europeană îl acordă R. Moldova, datorită eforturilor României, inclusiv ale Bisericii Ortodoxe Române”