08:18:06 24.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Dovleac copt cu scorţişoară şi miere

Știri 24.10.2017 16:20 Vizualizări2323 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Dovleac copt cu scorţişoară şi miere Sursa: bucataras.ro


Cu dor de copilărie când ne prepara bunica dovleac copt în cuptorul sobei cu plită, azi am copt un dovleac turcesc, dar în cuptorul electric.

Îmbunătăţit cu miere şi scorţişoară, a fost chiar un desert gustos.

INGREDIENTE:

• un dovleac turcesc
• scorţişoară
• miere pentru servit

MOD DE PREPARARE:

Dovleacul turcesc se spală pe coajă şi se şterge cu prosoape absorbante de hârtie.

Se taie pe jumătate şi i se înlătura seminţele.

Apoi, fiecare jumătate de dovleac se taie în patru felii groase.

Se unge o tavă cu puţin ulei şi se aşază în ea feliile de dovleac, cu coaja în jos.

Tava se dă la cuptor până când feliile de dovleac sunt bine pătrunse şi prind o uşoară crustă.

Când încep să se pătrundă se presară puţină scorţişoară peste ele.

Dovleacul copt se serveşte cald, uns cu miere, atunci când nu este suficient de dulce, natural.

Noi l-am servit cu miere.

Sursa: bucataras.ro



Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md