11:04:44 27.05.2018
 
Stiri

REȚETĂ // Biscotti cu fistic şi merişoare

Social 10.01.2017 12:40 Vizualizări588 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Biscotti cu fistic şi merişoare sursa: eva.ro

Un desert delicios, ideal pentru micul dejun, la cafea sau pentru o zi încărcată la serviciu, aceşti biscuiţi sunt plini de energie şi de arome care te împing să-i ronţăi pe toţi.

Ingrediente:

135 g zahăr
230 g făină
2 ouă mari
60 g fistic (fără sare) tăiat în bucăţi
75 g merişoare uscate
o linguriţă de extract de vanilie
o linguriţă de praf de copt
un sfert de linguriţă de sare

Mod de preparare:

Dificultate: ușoară · Timp preparare: 45 de minute · Nr. porţii: 6

Se amestecă ouăle cu zahărul timp de cinci minute, până când rezultă o cremă pufoasă şi deschisă la culoare, peste care se adaugă extractul de vanilie. Într-un alt castron se amestecă făina, praful de copt şi sarea, care trebuie turnate treptat în cremă.

Se adaugă fisticul şi merişoarele şi se amestecă aluatul cu o spatulă până când se omogenizează.
Se transferă apoi aluatul pe masa acoperită cu făină şi i se dă o formă de baton, cu o lungime de aproximativ 30 de centimetri şi lat de nouă centimetri.

Se pune într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (la foc mediu). Se coace timp de 25 de minute, apoi se scoate la răcit pentru câteva minute.

Se taie batonul în feliuţe de două centimetri grosime, apoi trebuie întinse din nou în tavă şi se lasă la copt încă 10 minute pe o parte, apoi tot atât pe cealaltă parte, pentru ca biscuiţii să se usuce şi să fie optimi pentru consum timp de 2-3 săptămâni.

Sursa: eva.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!



Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md