00:07:09 24.01.2018
Stiri

Renato Usatîi, sigur de faptul că Vlad Plahotniuc va captura „Moldova Agroindbank”

Anticorupție 13.12.2017 16:00 Vizualizări3022 Autor: Ziarul National
Renato Usatîi, sigur de faptul că Vlad Plahotniuc va captura „Moldova Agroindbank” maib.md

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că declarațiile sale din 11 decembrie, precum că Vlad Plahotniuc ar intenționa să „jefuiască cea mai mare bancă” din republică, s-au confirmat. Și asta după ce Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm a dat câștig de cauză Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în litigiul cu acționarii „Moldova Agroindbank” (MAIB), ale căror acțiuni au fost blocate anterior de conducerea BNM pentru activitate concertată.

Potrivit lui Usatîi, sub paravanul luptei împotriva lui Veaceslav Platon, Plahotniuc ar fi început capturarea unei noi bănci.

„Alaltăieri spuneam că Plahotniuc îl şantajează cu dosare penale pe preşedintele Comitetului de Conducere al „Moldova Agroindbank”, Sergiu Cebotari. El deja a obligat această bancă să cumpere la un preţ mare hotelul „Codru”, pe care oligarhul l-a luat anterior de la stat pentru copeici. Acum începe operaţiunea de înstrăinare a acţiunilor băncii. Semnalul pentru începerea atacului raider a fost câştigul de cauză dat de Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm, care a lăsat blocate 40% din acţiunile „Moldova Agroindbank”, conform deciziei BNM din 2016”, a scris Usatîi pe pagina sa de facebook.

Acesta a adăugat că anume acest semnal era așteptat de cei care ar dori preluarea acestei bănci. „Aceasta şi aşteptau raiderii. Acum, pachetul va fi transmis inițial statului, iar ulterior va fi împărţi între câteva companii din off-shore, care aparţin lui Plahotniuc. În zilele noastre, băncile nu sunt jefuite cu pistoale, ci cu structurile de stat şi regulatorii din buzunar. Plahotniuc cu Iaralov sunt specialişti în asta. Tot ei au înfăptuit şi renumitul „jaf al secolului” în Moldova. La închisoare stau ţapii ispăşitori, iar hoţii îşi continuă treaba”, a conchis Renato Usatîi.


Cei vizați nu au răspuns deocamdată acuzațiilor lui Renato Usatîi.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md