06:01:24 25.05.2018
 
Stiri

Povestea fericită a fetiţei cu chibrituri din Siberia, care a mers kilometri întregi prin ger şi printre lupi pentru a-şi ajuta bunica

Reportaj 17.03.2017 08:11 Vizualizări1409 Autor: Ziarul National
Povestea fericită a fetiţei cu chibrituri din Siberia, care a mers kilometri întregi prin ger şi printre lupi pentru a-şi ajuta bunica Sursa: ziare.com

O fetiţă de doar patru ani din Siberia a mers prin temperaturi de îngheţ, kilometri întregi, pentru a obţine ajutor pentru bunica sa care era bolnavă.

Saglana Salchak a mers prin sălbăticia siberiană, în republica Tuva, aflată la graniţa nord-vestică a Mongoliei. Însă pericolul la care a fost expusă, din cauză că zona era împânzită de animale sălbatice periculoase, a făcut ca mamei sale să-i fie deschis un dosar penal, scrie The Guardian.

Micuţa locuia cu bunicii săi, la ferma acestora, într-o zonă izolată din taigaua siberiană aflată în apropierea graniţei, la aproape 20 de kilometri distanţă de cel mai apropiat sat şi la 8 kilometri de cel mai apropiat vecin.

Luna trecută, copilul s-a trezit într-o dimineaţă şi a văzut că bunica de 60 de ani nu se mişcă, iar după ce a vorbit cu bunicul, care este orb, a decis să meargă şi să ceară ajutor de la cel mai apropiat vecin.

Doar că micuţa a avut cu ea doar o cutie cu chibrituri, pentru eventualitatea în care ar trebui să aprindă un foc, pornind la drum dimineaţa când încă era întuneric afară, iar temperatura era de -34 de grade Celsius.

A mers astfel câteva ore de-a lungul râului, prin zăpadă, până la cel mai apropiat vecin, şi a avut noroc să nu rămână în nămeţi, care erau aproape cât ea de înalţi, şi nici să întâlnească pe drum vreun lup, deşi aceste animale au atacat în repetate rânduri ferma bunicilor.

„Tuva este pur şi simplu plină cu lupi. (...) Ar fi putut cu uşurinţă să dea peste o haită în întuneric”, spune şeful grupului regional de căutare şi salvare, Semion Rubțov.

Fetiţa a avut noroc că vecinii au zărit-o când trecea prin zonă, au chemat un echipaj medical din sat, care, după ce a verificat starea de sănătate a micuţei, a mers la locuinţa bunicilor, descoperind însă că bunica a murit din cauza unui atac de cord.

Copilul a spus că nu i-a fost frică: „Doar am mers, am mers şi am ajuns acolo”. A recunoscut însă că îi era frig şi că voia foarte mult să mănânce.

Saglana a răcit, dar s-a făcut repede bine la spital şi acum trăieşte la un centru social, unde tocmai şi-a serbat a cincea aniversare. Locuitorii din zonă au fost impresionaţi de aventura fetiţei, în condiţiile în care oamenii de acolo nu sunt uşor de impresionat cu asemenea poveşti extreme despre viaţa din taiga, scrie presa locală.

Mama fetiţei, Eleonora, şi tatăl său vitreg au grijă de propria herghelie în altă parte a regiunii, iar femeii i s-a deschis dosar penal pentru că minora a fost pusă în pericol. „Ştia că bătrânilor le lipsea abilitatea de a lua măsurile necesare pentru a garanta siguranţa copilului”, se arată în comunicatul de presă al unei comisii de anchetă din Tuva.

Sursa: ziare.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md