10:52:59 24.10.2017
Stiri

PD afirmă că a strâns peste 350 de mii de semnături pentru introducerea votului UNINOMINAL și critică ONG-urile și partidele care boicotează inițiativa

Politică 20.03.2017 14:15 Vizualizări636 Autor: Ziarul National
PD afirmă că a strâns peste 350 de mii de semnături pentru introducerea votului UNINOMINAL și critică ONG-urile și partidele care boicotează inițiativa Publika

Partidul Democrat, care la 6 martie curent a lansat inițiativa de schimbare a sistemului electoral, a acumulat până acum 350 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova în favoarea introducerii votului uninominal.

Potrivit spicherului Andrian Candu, faptul că aceste semnături au fost strânse timp de circa două săptămâni denotă faptul că „cetățenii legitimează demersul făcut de PD”.

De asemenea, Candu a criticat partidele de opoziție, dar și cele 19 ONG-uri, care au anunțat că nu vor participa la o dezbatere publică privind necesitatea introducerii sistemului uninominal.

„PD consideră că dezbaterea privind votul uninominal trebuie să fie liberă, nicio persoană, partid sau grup să nu pretindă că îi reprezintă pe toți cetățenii, că reprezintă întreaga societate civilă, diaspora sau alte categorii. Există și un grup de 19 ONG-uri care și-au anunțat refuzul de a participa la dezbateri pe tema votului uninominal. Pentru mine este foarte stranie această atitudine. Cele 19 ONG-uri nu reprezintă întreaga societate civilă. Noi avem înregistrate peste 7 000 de ONG-uri în R. Moldova. La fel, și unele partide au refuzat să participe la dezbateri, chiar dacă anterior promovau sistemul uninominal. Pentru noi sunt importante argumentele. Nu ne dorim un refuz doar pentru că inițiativa vine de la Candu sau Plahotniuc”, a adăugat președintele Parlamentului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Ion Guzun 21.03.2017 00:08

De ce PDM se teme de pierderea mandaatele la viitoarele alegeri Dacă au 300 mii de simpatizanți?

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.10.2017 09:23 Nicolae Negru Dodon, între „revoluție” și închisoare

20.10.2017 09:20 Nicolae Negru Plahotniuc trebuie să meargă la discu...

16.10.2017 09:19 Nicolae Negru PAS și PD se află într-o barcă sau de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md