12:06:07 20.04.2018
Stiri

Liberal-democrații vor să REVINĂ în forță. M. Snegur a fost ALES PREȘEDINTE al Asociaţiei Aleşilor Locali ai PLDM

Politică 17.07.2017 11:46 Vizualizări3409 Autor: Ziarul National
Liberal-democrații vor să REVINĂ în forță. M. Snegur a fost ALES PREȘEDINTE al Asociaţiei Aleşilor Locali ai PLDM

Unul dintre cei mai longevivi primari din R. Moldova, Marcel Snegur, a fost ales președinte al Asociației Aleșilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Primarul de Parcova, raionul Edineț, a fost ales în calitate de președinte în cadrul Forumul Aleșilor Locali ai PLDM, la care au participat weekendul trecut peste 130 de delegaţi, reprezentanţi ai administrațiilor publice locale din raioanele ţării, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Prezent la Forum, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, și-a exprimat respectul pentru aleșii locali care, în pofida tuturor greutăților, și-au păstrat verticalitatea și contribuie la realizarea angajamentelor asumate în faţa oamenilor în cadrul alegerilor locale. „Avem misiunea să întoarcem oamenilor încrederea și speranța. Să ne mobilizăm, să ne reîncărcăm bateriile și să ne reconectăm la cetățean, la nevoile și necesitătile lui”, a menționat acesta.

La lucrările conferinței a fost prezentă și o delegație a Partidului Național Liberal din România, condusă de vicepreședintele formațiunii, deputatul Ioan Balan.Acesta a subliniat că PNL își dorește o colaborare mai strânsă, efectivă cu PLDM, care să se materializeze în rezultate palpabile în folosul cetățenilor și al comunităților.

„Vrem să stabilim o strategie de comunicare și colaborare aprofundată și relații consolidate între PNL și PLDM. Să trecem de la podurile de flori și acordurile formale de înfrățire între comunităţi la parteneriate cu finalitate concretă. În acest sens, urmează să extindem colaborarea la nivelul autorităților locale prin Liga Aleșilor Locali PNL", a precizat Ioan Balan.

La rândul său, vicepreședintele PLDM, Tudor Deliu, a adresat primarilor şi consilierilor liberal-democraţi un mesaj de încurajare şi mobilizare. „Sunteţi cei care ați demonstrat că, dacă lupți, poți să pierzi, dar dacă nu lupți - ai pierdut deja. Sunteţi, cu adevărat, elita partidului la nivel local şi de activismul și prestația dumneavoastră în comunități depinde succesul pe viitor. Cetățenii sunt cei care vor decide la alegerile locale viitoare și nu acei cu „borsetka”. Avem datoria să demonstrăm că se poate face o politică în interesul cetățeanului simplu. PLDM are tot potențialul de a demonstra acest lucru”, a spus Deliu.

La forum a fost aleasă noua conducere a AAL, în frunte cu Marcel Snegur, primar de Parcova, raionul Edineţ. Noul președinte al asociaţiei a mulţumit pentru încrederea acordată şi i-a asigurat pe colegi că îşi va dedica toată energia şi priceperea pentru a revigora şi eficientiza activitatea AAL. De asemenea, au fost aleşi şi doi vicepreşedinţi: Elena Chircu, consilier local din Lozova, Străşeni, şi Gheorghe Răileanu, primar de Cimişlia.

Aleșii locali ai PLDM au adoptat Declarația Forumului AAL, în care se constată că, în lipsa unor viziuni clare de dezvoltare a localităţilor şi mimarea reformelor europene, puterea centrală se concentrează pe o agendă politică falsă, în mod deliberativ schimbând accentele de la nevoile reale ale populaţiei la dezbateri şi confruntări sterile pe teme de legislaţie electorală. De asemenea, în declaraţie se face apel la unitatea forţelor politice cu adevărat europene, a societăţii civile și a aleşilor locali pentru a nu admite transformarea comunităţilor în „votcina guvernării”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md