03:09:26 27.04.2024
Stiri

De VÂNZARE // 5 000 de oameni de afaceri STRĂINI vor primi anual CETĂȚENIA R. Moldova. Ce condiții trebuie să întrunească aceștia

Politică 08.12.2016 09:40 Vizualizări1176 Autor: Ziarul National
De VÂNZARE // 5 000 de oameni de afaceri STRĂINI vor primi anual CETĂȚENIA R. Moldova. Ce condiții trebuie să întrunească aceștia unimedia.info


Autoritățile vor să atragă cât mai mulți străini care să investească în economia națională, iar pentru asta sunt gata să ofere cetățenia R. Moldova pentru 5 000 de străini anual. Cu un proiect de lege în acest sens a venit deputatul democrat, Sergiu Sârbu.

„Pentru ca cetățenii străini să primească cetățenia noastră, este necesar să vină cu investiții cel puțin pentru 60 de luni. Pentru prima etapă vom acorda cetățenia pentru 5 000 de străini, ca să nu deschidem prea larg porțile. Mizăm pe potențiali investitori din Răsărit. Noi nu avem ce pierde, mai ales că Guvernul va înainta condiții dure pentru a nu admite persoanele periculoase”, a explicat Sârbu.

Acesta a mai spus că potențialii investitori trebuie să vină cu o investiție de cel puțin 200 de mii de euro, dar asta nu înseamnă că urmează să procure o casă sau un apartament. „Guvernul urmează să stabilească domeniile în care urmează să fie făcute aceste investiții. Dacă persoana străină nu va respecta condițiile prevăzute de aceste modificări, atunci i se va retrage cetățenia R. Moldova. Eu am discutat cu unii investitori care mi-au zis că, în cazul în care vor primi cetățenia țării noastre, atunci vor investi în economia națională”, a mai adăugat Sârbu.

Deputatul Iurie Leancă a menționat că autoritățile trebuie să consulte și Comisia Europeană vizavi de acest proiect, mai ales că e vorba și de regimul liberalizat de vize pentru cei care dețin cetățenia R. Moldova.

Comisia pentru buget și finanțe a Parlamentului a avizat acest proiect de lege, care urmează să fie dezbătut plenul Legislativului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md