06:56:23 24.09.2023
Stiri

Zelenski: „Lumea trebuie să decidă dacă vrea să-l oprească pe Putin sau dacă vrea un nou război mondial”

Actualitate 19.09.2023 09:13 Vizualizări610 Autor: Ziarul National
Zelenski: „Lumea trebuie să decidă dacă vrea să-l oprească pe Putin sau dacă vrea un nou război mondial”


Volodimir Zelenski va lua marți cuvântul în plenul Adunării Generale a ONU de la New York. Ediția cu numărul 78 a acestui for unde-şi dau întâlnire liderii marilor puteri se remarcă prin absența unor participanți fideli.

Printre ei, președintele Franței, care va primi vizita monarhului britanic, și șeful Guvernului de la Londra.

Rusia și China vor fi reprezentate de miniștrii de Externe care, zilele acestea, poartă discuții pe probleme de securitate la Moscova.

Comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a anunțat, într-o vizită pe front, că trupele Kievului au străpuns linia de apărare a rușilor lângă Bahmut. Un rol cheie a jucat eliberarea satelor Andriivka şi Klişciivka, la finalul săptămânii trecute.

„Trebuie să înaintăm, chiar dacă este vorba despre un kilometru sau de câțiva metri. Nu trebuie să-i dăm lui Putin vreun răgaz”, a spus Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Aflat în Statele Unite pentru a lua cuvântul la Adunarea Generală a ONU, Volodimir Zelenski a acordat un interviu postului CBS, în care a vorbit despre ajutorul de 70 de miliarde de dolari primit până acum de la americani.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „E vorba de o sumă uriașă, iar recunoștința noastră e pe măsură. Ce trebuie să mai facă Ucraina ca să-și demonstreze enorma recunoștință? Noi murim în acest război”.

Reporter: Ce vă mai trebuie (ca să câștigați războiul)? Alte 70 de miliarde de dolari?

Volodimir Zelenski: „N-am un răspuns. Lumea trebuie să decidă dacă vrea să-l oprească pe Putin sau dacă vrea un nou război mondial. Pe Putin nu-l putem schimba”.

În acest timp, la Moscova, ministrul rus al Apărării a primit vizita omologului chinez, care a vorbit despre o „responsabilitate comună de a apăra stabilitatea strategică globală”.

Wang Yi, ministrul chinez de externe: „Atât China, cât și Rusia își apără dreptul unei politici externe independente. Cooperarea noastră bilaterală nu e îndreptată împotriva cuiva și nu poate face obiectul intervențiilor exterioare”.

Legăturile dintre Beijing şi Moscova s-au consolidat după izbucnirea războiului din Ucraina. China a căutat să se poziţioneze ca o parte neutră în conflict, însă a oferit Rusiei, tot mai izolată pe scena internaţională, un sprijin diplomatic şi financiar crucial. În ultimele luni, cele două ţări au efectuat patrule maritime şi aeriene comune, iar Vladimir Putin va face, luna viitoare, o vizită oficială la Beijing.

Sursa: StirilePROTV.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md