22:00:09 22.03.2023
Stiri

Zeci de primari din județul Constanța, România, au semnat acorduri de ÎNFRĂȚIRE cu aleși locali din R. Moldova: „Parteneriatele dintre primării vor fi bazate pe schimbul de experiență privind aplicarea la programele europene de finanțare”

Actualitate 26.01.2023 18:02 Vizualizări1192 Autor: Ziarul National
Zeci de primari din județul Constanța, România, au semnat acorduri de ÎNFRĂȚIRE cu aleși locali din R. Moldova: „Parteneriatele dintre primării vor fi bazate pe schimbul de experiență privind aplicarea la programele europene de finanțare” Facebook // Petru Frunze


Un număr de 20 de primari din județul Constanța, România, și din Republica Moldova au semnat joi, 26 ianuarie 2023, documentele inițiale pentru înfrățirea localităților pe care le conduc.

„Obiectivul de dezvoltare a Republicii Moldova este integrarea europeană, iar autoritățile publice locale trebuie văzute ca partener în acest proces. Primăriile din România au trecut mai multe etape în procesul de integrare europeană. Astfel, ele au experiența necesară pentru a sprijini comunitățile locale din Republica Moldova. Primarii din Republica Moldova au fost instruiți de specialiștii din domeniul accesării fondurilor europene pentru a fi pregătiți în momentul lansării apelurilor fondurilor de pre-aderare. Am stabilit ca parteneriatele dintre primării să fie bazate în primul rând pe schimbul de experiență privind aplicarea la programele europene de finanțare”, a declarat deputatul Petru Frunze, prezent la evenimentul de astăzi de la Constanța.

Deputatul a adăugat că România este un partener de încredere pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană, iar sprijinul este oferit atât la nivel național, cât și local.

Menționăm că sute de localități din R. Moldova au încheiate acorduri de înfrățire cu sate și orașe de peste Prut, cu ajutorul cărora implementează proiecte de dezvoltare locală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md