05:32:00 08.12.2021
Stiri

Zeci de operatori de la Serviciul 112 au fost instruiți de experți din România: Peste 2,5 milioane de apeluri înregsitrate până acum

Social 11.12.2018 16:36 Vizualizări1015 Autor: Ziarul National
Zeci de operatori de la Serviciul 112 au fost instruiți de experți din România: Peste 2,5 milioane de apeluri înregsitrate până acum


Timp de aproape un an, atât reprezentanții din conducere, cât și peste 40 de operatori ai Serviciului 112 de la Chișinău au avut parte de un modul de instruire cu experți veniți din România. Cele mai importante rezultate au fost scăderea timpului de reacție la preluarea apelurilor de urgență, cât și trierea apelurilor non urgente, a menționat astăzi directorul Serviciului Național Unic pentru apelurile de Urgență 112, Liviu Oboroc, în cadrul conferinței de totalizare a proiectului „Sprijin pentru instituirea sistemului unic de urgență 112 în Republica Moldova”, realizat cu sprijinul României și al Suediei, în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale din România.

„În luna mai, la câteva luni de la lansare, reușeam să preluăm 52-54 de apeluri în cinci secunde. În prezent, am ajuns la o cifră de 64 de apeluri preluate în primele cinci secunde. Din totalul celor peste 2,5 milioane de apeluri înregistrate până acum, 64% la preluăm în primele cinci secunde”, a menționat Liviu Oboroc, citat de „Radio Chișinău”.

În prezent cea mai mare problemă cu care se confruntă Serviciul 112 din Republica Moldova sunt apelurile non urgente, care constituie aproape 70 la sută din numărul total. În acest sens urmează să fie organizate campanii de conștientizare în masă.

„S-a oferit expertiza modului în care se răspunde și a modului în care, după ce răspunde un operator, se transmite informația la ambulanță, poliție, pompieri. Modul în care răspund și grila de întrebări adresate. În asta a constat ajutorul nostru. Nu doar în privința infrastructurii tehnice, cât și în privința managementului operațional. Cine răspunde și către cine se îndreaptă apelul”,a declarat Cătălin Harnagea, directorul general al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare –RoAid, compania care a oferit expertiză tehnică și a instruit operatorii de la Chișinău..

Numărul unic 112 pentru apelurile de urgență funcționează non-stop și este activ pe teritoriul R. Moldova de la 29 martie curent. Serviciul a integrat și apelurile către numerele 901, 902 și 903 folosite pentru apelarea pompierilor, poliției și a ambulanței.

Crearea Serviciului 112 este o prevedere a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md