16:38:28 29.11.2023
Stiri

Vladimr Putin ar urma să facă „un anunț foarte important”, potrivit presei ruse

Actualitate 03.10.2023 13:25 Vizualizări862 Autor: Ziarul National
Vladimr Putin ar urma să facă „un anunț foarte important”, potrivit presei ruse


„Rusia este o civilizație aparte”, „o familie de familii” pentru care valorile tradiționale primează, o țară „atacată de inamici”, dar care va rezista datorită societății puternice - temele trasate pentru campania electorală

Vladimir Putin ar urma să-și anunțe candidatura la alegerile din martie 2024 în timpul unei conferințe programate în noiembrie, scrie ziarul rus Kommersant, care citează oficiali din administrația prezidențială. O victorie la acest scrutin i-ar asigura puterea președintelui rus până în 2030.

Potrivit surselor Kommersant, există mai multe scenarii prin care să fie anunțată candidatura lui Vladimir Putin la alegerile din primăvară, urmând ca el însuși să aleagă varianta finală.

Până acum, au fost trasate deja temele campaniei electorale, pe ideile că „Rusia este o civilizație aparte”, „o familie de familii” pentru care valorile tradiționale primează, o țară „atacată de inamici”, dar care va rezista datorită societății puternice.

Una dintre variante este că Vladimir Putin să-și anunțe candidatura la deschiderea forumului internațional „Rusia”, din noiembrie, eveniment la care vor fi reprezentate toate regiunile rusești.

Putin a preluat președinția de la Boris Elțîn în ultima zi a anului 1999 și a condus Rusia pentru cea mai lungă perioadă de la Iosif Vissarionovici Stalin încoace. El a depășit mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev (conducător al Uniunii Sovietice în perioada 1964-1982), transmite Reuters. Putin împlinește 71 de ani pe 7 octombrie.

Libertatea amintește că, luna trecută, Vladimir Putin a declarat că va face un anunț cu privire la planurile sale doar după ce parlamentul va convoca alegerile prezidențiale care, conform legii, trebuie să aibă loc în decembrie.

Tot luna trecută, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a afirmat că, dacă Putin va decide să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, atunci nimeni nu va putea să concureze cu el.

Occidentul îl cataloghează pe Putin drept un criminal de război și un dictator care a condus Rusia într-un conflict de tip imperial, după ce a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, invazie pe care o numește „operațiune specială”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md