20:29:25 22.03.2023
Stiri

VIDEO // Volodimir Zelenski, mesaj de la Bruxelles către „toți europenii”: „Victoria este obligatorie. Doar așa putem apăra valorile europene”

Actualitate 09.02.2023 13:25 Vizualizări750 Autor: Ziarul National
VIDEO // Volodimir Zelenski, mesaj de la Bruxelles către „toți europenii”: „Victoria este obligatorie. Doar așa putem apăra valorile europene”


Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat joi, 9 februarie, în cadrul summitului șefilor de stat și de guvern ai UE, că Kremlinul vrea să distrugă valorile și modul de viață din Uniunea Europeană și că nu trebuie să permitem acest lucru.

În deschiderea ședinței șefa Parlamentului European Roberta Metsola a subliniat că viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană.

„Atunci când lumea se gândește la Ucraina se gândește la niște eroi pe baricade, la David care se confruntă cu Goliat. Sunt cu adevărat mândră să pot spune că această instituție a democrației europene, UE, a fost mereu alături de dvs. Luptați nu doar pentru valorile voastre, ci și pentru ale noastre. Ucraina este Europa, iar viitorul dvs. este în Uniunea Europeană”, a afirmat Roberta Metsola.

Mai departe, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că încearcă să distrugă valorile europene și a mulțumit europenilor pentru suport.

Discursul lui Zelenski a fost aplaudat în Parlamentul European.


Principalele declarații ale liderului ucrainean:

 • Stimați lideri europeni, dragi europeni, mă adresez tuturor oamenilor de pe acest continent, sutelor de milioane de europeni dar și liderilor europeni. (...) Mă aflu aici pentru a apăra drumul spre casă al poporului meu. Ucrainenii, dincolo de orice statut social și istorie, toți ne dorim această cale europeană comună. Modul de viață european și ucrainean, cineva încearcă să le înlăture printr-un război total. Agresorii vor vrea să distrugă și modul de viață din UE. Nu trebuie să permitem acest lucru. Războiul total pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră nu e doar un războiul pentru teritorii. Vorbim de un dictator cu resurse enorme și cu armament pe care-l cumpără de la alte state dictatoriale, în special Iran. În mod cinic Kremlinul a încercat să distrugă valorile europene. În Rusia nimeni nu are nicio valoare în afară de cei de la Kremlin și de cei cărora le pasă doar de portofelele lor. Rușii de rând sunt doar niște corpuri care trebuie să moară pe câmpul de luptă pentru ca ei să ajungă la o supremație a violenței și obedienței.
 • Regimul rus nu urăște doar orice idee de justiție socială și diversitate, ei investesc în xenofobie și încearcă să o normalizeze peste tot în Europa. Încearcă să se întoarcă la realitatea inumană din anii 30-40. Dar răspunsul Europei este „nu”. Noi apărăm acesta valori pe câmpul de luptă.
 • Vă mulțumesc că apărăm aceste valori împreună. Asta este important, nu doar pentru țările europene. Noi întotdeauna trebuie să luptăm împotriva lipsei de respect.
 • Numai o victorie a noastră poate garanta apărarea și păstrarea valorilor europene. Victoria este obligatorie. Dragi europeni, mă adresez tuturor europenilor. Destinul Europei n-a depins niciodată de politicieni. Fiecare dintre noi contează, fiecare e puternic și capabil să aibă o influență și să contribuie la victoria noastră comună.
 • Îmi amintesc prima zi a invaziei când rușii sperau să ne înfrângă pe noi și Europa. Când agresiunea a început să se împiedice în fața hotărârii noastre. În a șasea zi de război, UE a aprobat statutul Ucrainei de candidat la UE. Acel moment ne-a determinat să rămânem pe pozițiile noastre să luptăm.

 • Sursa: ziare.com

  Prietenii tăi merită să știe ASTA!

  Stiri relevante
  Top stiri

  ion 09.02.2023 19:17

  Слава Україні! Героям слава!

  Comentarii
  Promo
  Descoperă
  Punct de vedere NAȚIONAL
  22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

  20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

  17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

  Horoscop
  Vezi horoscopul tău pentru astăzi
  Capricorn
  Vărsător
  Pești
  Berbec
  Taur
  Gemeni
  Rac
  Leu
  Fecioară
  Balanță
  Scorpion
  Săgetător
  Promo
  Abonament
  Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
  Recomandat
  Sondaj
  Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
  Prietenii noștri

  Widget cu noutăți la tine pe site

  Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

  Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md