12:14:56 30.05.2020
 
Stiri

VIDEO // Strigătul DISPERAT al unei femei, la adresa primarului Ion Ceban și viceprimarului Victor Chironda. „Suntem 50 de proprietari… Nu vă mai bateți joc de noi și eliberați autorizația de construcție, actul de urbanism”

Social 17.02.2020 14:00 Vizualizări7133 Autor: Ziarul National
VIDEO // Strigătul DISPERAT al unei femei, la adresa primarului Ion Ceban și viceprimarului Victor Chironda. „Suntem 50 de proprietari… Nu vă mai bateți joc de noi și eliberați autorizația de construcție, actul de urbanism” Captură


Câteva zeci de proprietari ai unui bloc de locuit situat pe strada Milescu Spătaru 27, municipiul Chișinău, nu pot să se mute la casele lor, deoarece Primăria Chișinău ar refuza, nejustificat, să elibereze actul de urbanism ce atestă dreptul de reconstrucție. Stela Răilean, una dintre proprietari, menționează că, în pofida faptului că este deja o decizie a Curții Supreme de Justiție, autoritățile locale, în frunte cu primarul general, Ion Ceban, viceprimarul Victor Chironda și arhitectul-șef, Svetlana Dogotaru, refuză să elibereze actele necesare.

Într-un mesaj emoționant postat pe pagina de Facebook a Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliari, Stela Răilean îi îndeamnă pe oficialii Primăriei Chișinău „să nu-și mai bată joc de oameni”.

„Suntem peste 50 de familii, avem toate actele notariale și cadastrale, dar nu putem să continuăm construcția. Noi cerem doar autorizația și să semnați odată și odată actul de urbanism ce atestă dreptul de reconstrucție. Vrem să ne mutăm și noi la casele noastre, să nu mai venim de peste hotare cu copiii mici și să stăm la mila cuiva. Vrem și noi să trăim decent la noi acasă. Unii dintre noi au luat credite cu dobânzi mari, iar acum au rămas fără bani și fără apartamente. Asta vă place, domnule Ceban? Dvs. susțineți așa ceva? Sunteți la Primăria ca să ne ajutați, dar să nu ne înglodați”, spune femeia.

Aceasta a mai adăugat că s-a adresat de mai multe ori viceprimarului Victor Chironda, doar că ultimul a ales calea cea mai simplă: „Dacă îi scriem mesaje pe o rețea de socializare, dumnealui ne blochează. Nu ne mai ignorați și blocați. Suntem disperați și nu mai știm ce să facem. Unde să ne mai adresăm ca să ni se ofere un răspuns?”.

Sursa citată a mai adăugat că a prezentat orice „act posibil și imposibil” autorităților locale, dar fără niciun folos.

„La CSJ am câștigat… De ce nu ne dați acordul să construim? În aceeași situație sunt zeci de blocuri. Inițial toți sunt pro ca să fie construit blocul, iar ulterior – nu. Ce peste noapte devine totul ilegal? Nu se mai poate așa ceva, nu vă mai bateți joc de oameni. Sper că vă veți sesiza și o să ne dați dreptul să trăim la casele noastre”, a conchis Stela Răilean.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md