VIDEO // Putin, o nouă tentativă de a DESTABILIZA R. Moldova și de a crea DISCORDIE în rândul cetățenilor. Liderul de la Kremlin afirmă că moldovenii nu ar avea nimic în comun cu ROMÂNII: „(R.)Moldova își pierde în totalitate identitatea…”


Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este în continuare „preocupat” de soarta R. Moldova. În cadrul vizitei sale la Bișkek, Kârgâzstan, unde are loc o reuniune în format restrâns a șefilor de state din Comunitatea Statelor Independente (CSI), Putin a afirmat că poporul R. Moldova, teritoriul rupt de ruși de la Moldova istorică, nu ar avea nimic în comun cu poporul român, iar actuala guvernare de la Chișinău s-ar face vinovată de „pierderea identității moldovenești”.
„(R.)Moldova își pierde practic identitatea. Elita aceste țări nu este moldovenească. Ei se identifică români. Este alegerea lor… Pierderea în totalitate a identității acestei țări este alegerea actualei guvernări a R. Moldova. Reprezentanții acestei elite vor asta și nimeni nu le poate încurca”, a spus Putin, în cadrul întrevederii cu delegația kirghiză.
Totuși, Putin a revenit, menționând că doar „poporul R. Moldova” îi poate împiedica pe actualii guvernanți.
„Doar poporul (R.)Moldova îi poate împiedica, în cazul în care în această țară mai sunt oameni care se consideră moldoveni. Acesta este și alegerea fiecăruia dintre noi, dacă vrem să ne păstrăm identitatea sau nu”, a spus Putin.
Menționăm că teritoriul dintre Prut și Nistru, pe care este situată actuala Republică Moldova, a fost alipit, în 1812, la Imperiul Țarist, fiind rupt de la Moldova, care s-a unit ulterior cu celelalte principate românești și au format România. În 1918, Basarabia s-a unit cu România, dar a fost alipită din nou, cu forța, peste 22 de ani, la imperiul sovietic, până și-a recăpătat independența în anul 1991. Cetățenii R. Moldova vorbesc aceeași limbă română ca și frații lor din România, însă regimul sovietic s-a străduit din răsputeri să le inoculeze ideea că sunt diferiți de românii de peste Prut și că vorbesc o altă limbă, „moldovenească”.













































































