17:55:39 24.08.2019
 
Stiri

VIDEO // O grupare care ducea COPII din R. Moldova la CERȘIT în Ucraina, Belarus și Federația Rusă, ANIHILATĂ: Activa de peste 15 ani pe teritoriul R. Moldova

Social 17.05.2019 12:18 Vizualizări798 Autor: Ziarul National
VIDEO // O grupare care ducea COPII din R. Moldova la CERȘIT în Ucraina, Belarus și Federația Rusă, ANIHILATĂ: Activa de peste 15 ani pe teritoriul R. Moldova

Racolau copii din familii sărace din R. Moldova, îi mințeau și îi duceau să cerșească în Ucraina, Rusia sau Belarus. Dacă refuzau, aceștia erau bătuți.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale și Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații anunță că au anihilat grupul infracțional care racola persoane pentru a fi exploatate la cerșit pe teritoriul altor state.

Acesta era constituit din șapte persoane din Republica Moldova, cu vârste între 35 și 59 de ani.

Oamenii legii au stabilit că, începând cu anul 2003 și până în prezent, traficanții au recrutat mai multe fete pe care le ademeneau cu „locuri de muncă bine plătite în domeniul vânzărilor”, pe care le-au transportat în Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă și le-au obligat să cerșească în locuri publice.

Procurorii au identificat o femeie care, în anul 2003, pe când avea vârsta de 16 ani, a fost recrutată de către suspecți și transportată în Ucraina. Acolo, victima a fost deposedată de acte de identitate, iar apoi a fost impusă să practice comerțul stradal și cerșitul.

Exploatarea victimei a durat 10 ani, timp în care ea a încercat de mai mule ori să fugă de infractori, însă de fiecare dată a fost găsită și bătută de traficanți.

De asemenea, contrar voinței sale, victima a fost transportată din Ucraina și în Belarus și Federația Rusă, unde a muncit în stradă, dar și a practicat cerșetoria, în comun cu alte victime originare din Belarus. Banii acumulați de victimă la sfârșitul zilei erau luați de suspecți, iar victimei îi reveneau doar bani pentru alimente.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în cadrul urmăririi penale, la suspecți au fost depistate acte de identitate ale mai multor potențiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecți din afara țării, precum și peste 700 000 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii acestei grupări criminale riscă închisoare de până la 20 de ani.

Oamenii legii încearcă acum să identifice toate victimele acestei grupări și să confiște bunurile infractorilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md