01:20:30 15.06.2024
Stiri

VIDEO // O coloană de BLINDATE rusești a fost făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

Actualitate 03.10.2023 11:59 Vizualizări1009 Autor: Ziarul National
VIDEO // O coloană de BLINDATE rusești a fost făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud


O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele armate ucrainene arată cum militarii acestora au reușit să elimine o coloană blindată rusească aflată la peste 30 de kilometri în spatele liniei frontului în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei.

Lovitura a fost revendicată de forțele speciale ucrainene, filmarea arătând cum rând pe rând sunt distruse mai multe vehicule ale armatei ruse. Administratorii paginii OSINTTechnical notează că în cursul loviturii au fost distruse cel puțin 5 blindate sovietice de tip BMP, două camioane și un depozit de teren de muniții camuflat de ruși la liziera unei păduri.

O variantă puțin mai lungă a înregistrării arată cum operatorii de drone ucraineni au surprins unele dintre blindatele BMP „parcate” de echipajele rusești unele lângă altele, mereu o idee proastă, indiferent de zona de conflict în care se află:Înregistrarea a fost geolocalizată independent ca fiind filmată cu zeci de kilometri în spatele primei linii a frontului din regiunea Zaporojie, unde comandamentul militar de la Kiev a aruncat în luptă grosul forțelor alocate pentru ofensiva de vară a Kievului.

Judecând după imagini, ar părea că vehiculele rusești s-au oprit în pădure pentru a realimenta cu combustibil/muniții. Cu toate acestea, neglijența unora dintre militarii Moscovei privind oprirea vehiculelor unele lângă altele pare de neînțeles, dat fiind faptul că armata ucraineană are la dispoziție încă de anul trecut mai multe sisteme de armament care pot lovi ținte aflate cu zeci de kilometri în spatele frontului.

O posibilă explicație ar putea fi că aceștia nu se așteptau să fie loviți aici întrucât majoritatea loviturilor ucrainene cu astfel de arme par să se fi concentrat în sudul țării pe primele linii defensive ale armatei ruse, și mai puțin pe operațiuni de „interdicție”, adică atacuri care să reducă capacitatea de reaprovizionare a trupelor de pe front.

Astfel de atacuri au caracterizat în schimb operațiunile forțelor ucrainene împotriva forțelor rusești din regiunea Herson în toamna anului trecut, înainte ca acestea să se retragă de pe malul de vest al râului Nipru.

În cazul de față însă atacul asupra forțelor rusești pare să fi fost realizat mai degrabă cu proiectile Excalibur, nu lansatoare mobile de rachete HIMARS, deși acest lucru nu este în întregime clar.

Însă un alt lucru care iese în evidență în noua înregistrare video este că atacul ucrainean a fost coordonat din dronă, la zeci de kilometri din spatele liniei frontului, deși părea că armata rusă i-a depășit pe ucraineni la capitolul sistemelor de război electronic, folosite pentru a scoate din acțiune aeronavele fără pilot.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md