20:18:35 24.09.2023
Stiri

VIDEO // Medaliații de la Campionatul European de Judo Veterani 2023 din Slovenia, premiați de A.S.I.C.S.

Actualitate 23.08.2023 13:56 Vizualizări1664 Autor: Ziarul National
VIDEO // Medaliații de la Campionatul European de Judo Veterani 2023 din Slovenia, premiați de A.S.I.C.S.


Judocanii veterani, care au cucerit nouă medalii la Campionatul European din Slovenia, au fost premiați de către Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). Performanța sportivilor moldoveni a fost apreciată cu premii în valoare de 10 mii de lei pentru primul loc, 7 mii de lei – locul doi și 5 mii de lei – locul trei.

”La Campionatul European de Judo Veterani din Slovenia, echipa Moldovei s-a plasat pe poziția 9 dintre 37 de țări, având un rezultat remarcabil. Desigur, conform tradiției, pentru astfel de rezultate la competiții atât de prestigioase, Asociația A.S.I.C.S. acordă premii financiare. În ultima perioadă, judocanii moldoveni, atât veteranii, cât și tinerii sportivi, au obținut performanțe pe plan internațional și suntem încântați să realizăm că A.S.I.C.S. contribuie la atingerea acestor rezultate”, a declarat Victoria Kriukova, directorul A.S.I.C.S.

În cadrul competiției au participat 658 de sportivi din 37 de țări.

”Moldova a fost reprezentată de 17 sportivi. Noi am câștigat 3 medalii de aur, 2 de argint și 4 de bronz. Ne bucurăm că există o astfel de asociație, A.S.I.C.S., care sprijină sportivii, maeștrii sportului, care reprezintă țara noastră pe arena internațională. Statul practic nu ne finanțează, de aceea cheltuielile de deplasare le acoperim de sine stătător sau beneficiem de susținerea sponsorilor. Pentru sportivii noștri este foarte important sprijinul oferit de către A.S.I.C.S.”, a remarcat Muhtar Murtazaliev, vicepreședintele Federației de Judo.

Cel mai vârstnic judocan, Mihail Malear, are 80 de ani, iar la Campionatul European s-a clasat pe locul trei. Însă vârsta nu e un obstacol, când ești cu adevărat pasionat de sport, susține medaliatul de bronz.

”În suflet eu simt că sunt mai tănăr, de aceea și continui să mă lupt. Mulțumesc Asociației A.S.I.C.S., domnului Alexandru Gîscă și domnului Plamen Milanov, care mi-au oferit 10 mii de lei pentru deplasare. Datorită lor eu am plecat la competiție, am luptat și am câștigat medialia de bronz”, a menționat Mihail Malear.

Judocanii sunt mulțumiți de premiile oferite, dar și mai mult apreciază atenția și suportul din partea Asociației A.S.I.C.S.

”Pentru noi, sportivii, cel mai important este atenția din partea Asociației A.S.I.C.S. Banii sunt pe locul doi”, afirmă judocanul Alexandr Ciuș, care a luat medialia de bronz la Europene.

”Acum mă pregătesc pentru Campionatul Mondial de Judo din Abu Dhabi. Premiul va fi folosit pentru bilete, cazare sau pentru acreditarea la următoarele competii”, a adăugat medaliatul cu aur Piotr Curu.

Campionatul European de Judo Veterani a fost organizat în perioada 8-11 iunie în orașul Podcetrtek din Slovenia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md