05:16:56 29.01.2023
Stiri

VIDEO // Maia Sandu EXPLICĂ de ce este IUBITĂ România în R. Moldova: „România este iubită pentru umărul pe care ne putem baza, pentru limba ROMÂNĂ, pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate”

Actualitate 01.12.2022 09:45 Vizualizări938 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu EXPLICĂ de ce este IUBITĂ România în R. Moldova: „România este iubită pentru umărul pe care ne putem baza, pentru limba ROMÂNĂ, pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate”


„România este iubită în R. Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării la Uniunea Europeană. România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate”, explică președinta Maia Sandu în mesajul adresat de Ziua Națională a României, marcată pe 1 decembrie.

Șefa statului recunoaște că România a fost mereu alături de R. Moldova, iar basarabenii au simțit și simt sprijinul necondiționat al Bucureștiului.

„Este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume și să împărtășim de ce iubim România. Lista e lungă - pentru grădinițe, microbuze școlare, burse studențești, motorină, vaccin, ajutor umanitar, sprijin pentru modernizarea satelor, comunicare mai ușoară cu cei dragi datorită eliminării tarifelor de roaming, pentru susținerea adusă culturii din R. Moldova și construcției de poduri care ne leagă. Și pentru lumină, într-o perioadă în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune.

Împărtășim același respect față de înaintașii noștri care au câștigat cu sânge libertatea. Și aceeași dorință ca oamenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască demn, în democrație și prosperitate. Să gândească liber. Împărtășim și aceleași lecții ale istoriei. Care ne învață unde am greșit și cum putem fi mai puternici. Ne arată că omenia, solidaritatea și înțelepciunea întăresc comunitățile. Mai iubim România pentru multe altele. Fiecare o face în felul său și din motivele proprii. Or, iubirea nu se face mai puțină pentru că este diferită, ci se amplifică prin milioanele de oameni și nenumăratele motive”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Președinta R. Moldova este convinsă că astăzi, cu războiul lângă noi, este mai important ca oricând să ne ținem împreună.

„R. Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Transmit recunoștința noastră tuturor românilor, președintelui Klaus Iohannis, Guvernului și Parlamentului României pentru receptivitatea și promptitudinea cu care răspund la nevoile Republicii Moldova și ale cetățenilor noștri.

Vă mulțumesc că ne rămâneți aproape. Și pe o parte, și pe cealaltă parte a Prutului, oamenii își doresc aceleași lucruri - să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Așa ne vom simți cu toții ca acasă, oriunde ne-am afla - la Chișinău sau București, Bălți sau Timișoara, Cahul sau Iași. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 01.12.2022 16:41

ROMANIA - Gradina Maicii Domnului.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md