03:44:07 11.04.2021
 
Stiri

VIDEO // Lecțiile ONLINE vor dura până la 29 mai: FĂRĂ teste trimestriale și fără careuri la finalul acestui an de studii. Cum vor fi puse note și când vor fi deschise grădinițele

Social 04.05.2020 14:49 Vizualizări2709 Autor: Ziarul National
VIDEO // Lecțiile ONLINE vor dura până la 29 mai: FĂRĂ teste trimestriale și fără careuri la finalul acestui an de studii. Cum vor fi puse note și când vor fi deschise grădinițele


Procesul de studii la distanță va dura până pe 29 mai curent și toți elevii vor fi promovați în treapta următoare, nefiind luate în calcul absențele la lecțiile online, a anunțat astăzi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Ministrul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că la finele acestui an de studii nu vor fi susținute teste trimestriale, iar mediile vor fi încheiate pentru toți elevii cu minimum două note puse în ambele semestre.

„Pentru toți elevii va fi încheiată situația școlară și toți elevii vor fi promovați în anul următor în baza rezultatelor obținute în semetrul întâi și în semestrul doi, cu cel puțin două note, incluzând perioada învățării la distanță”, a afirmat ministrul Șarov.

Totodată, manualele vor putea fi returnate la începutul anului următor de studii, când vor fi recuperate și restanțele la disciplinele școlare. În cazul elevilor care își schimbă instituția de învățământ, manualele vor fi returnate în ziua ridicării actelor de studii.

Aceeași sursă a precizat că înscrierea elevilor în clasa întâi va avea loc în două etape - între 21 mai și 19 iunie și între 22 iunie și 31 iulie curent.

Potrivit ministrului, părinții vor putea depune cereri de înscriere a copiilor în clasa întâi atât online, cât și direct la instituția de învățământ, fără a prezenta și certificate medicale pe numele acestora. Certificatele respective vor putea fi aduse până la începerea anului de studii.

Cât privește redeschiderea grădinițelor, decizia respectivă urmează a fi luată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în comun cu autoritățile publice locale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a adăugat că autoritățile nu au luat deocamdată o decizie în privința sesiunii de Bacalaureat, iar absolvenții de licee vor afla pe 15 mai dacă vor susține sau nu examene în acest an. Igor Șarov a dat asigurări că decizia va fi luată în baza exemplelor altor state, astfel încât documentele absolvenților de licee din acest an să fie recunoscute și eligibile pentru admiterea la facultate, inclusiv în străinătate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md