06:45:01 03.12.2021
Stiri

VIDEO, FOTO // Ceslav Ciuhrii a pus Chișinăul pe HARTA capitalelor moderne, după ce a oferit în dar capitalei două terenuri de TENIS, cu acces gratuit pentru toți doritorii: „Sunt sigur că vom descoperi noi TALENTE”

Actualitate 15.10.2021 11:23 Vizualizări2264 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Ceslav Ciuhrii a pus Chișinăul pe HARTA capitalelor moderne, după ce a oferit în dar capitalei două terenuri de TENIS, cu acces gratuit pentru toți doritorii: „Sunt sigur că vom descoperi noi TALENTE”


Inaugurarea a două terenuri de tenis de câmp cu acces gratuit pentru toți doritorii, construite și amenajate în parcul „La Izvor” din capitală, la inițiativa lui Ceslav Ciuhrii de către Fundația care-i poartă numele, a fost unul dintre cele mai importante evenimente de Hramul Chișinăului.

Acesta a adunat într-un singur loc tenismeni profesioniști și amatori, locuitori ai capitalei, mulți copii, conducerea Primăriei Chișinău, dar și reprezentanții Fundației „Ceslav Ciuhrii” și ai Federației Naționale de Tenis din Moldova (FNTM).

Fundația a anunțat încă în ajun că cele două terenuri de tenis de câmp sunt un cadou pentru chișinăuieni și vor fi transmise în gestiunea autorităților locale.Inițiatorul proiectului, Ceslav Ciuhrii, care este și președintele FNTM, a declarat cu această ocazie că scopul urmărit de acest proiect al Fundației sale este de a promova modul sănătos de viață și, în mod special, tenisul de câmp.Ceslav Ciuhrii a anunțat că pe aceste terenuri de tenis urmează să fie organizate și evenimente sportive pentru copii.

„Ne bucurăm că am reușit să facem acest cadou de ziua orașului și, începând cu ziua de mâine, locuitorii municipiului vor avea acces gratuit pe aceste terenuri. În primăvară vom avea programe speciale, unde vom antrena copii și sportivi amatori, care vor să practice acest sport, dar care nu au posibilități. Sunt sigur că vom descoperi noi talente”, a declarat Ceslav Ciuhrii.
Costul proiectului a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei. Terenurile au fost construite conform standardelor internaționale, iar Chișinăul se aliniază, astfel, orașelor moderne care au deja asemenea elemente de infrastructură social-sportivă, a menționat autorul inițiativei.„Ne bucurăm că, în sfârșit, avem primele terenuri publice în municipiu, pentru că în alte țări există asemenea terenuri în parcuri, iar oamenii pot veni să joace oricând este terenul liber”, potrivit lui Ceslav Ciuhrii.

Reprezentanții Federației Naționale de Tenis din Moldova susțin că investiția Fundației „Ceslav Ciuhrii” este una valoroasă pentru Chișinău și promovarea tenisului în rândul amatorilor.

„Este un dar foarte valoros pentru orașul Chișinău, dar mai ales pentru iubitorii de tenis. Ne bucurăm că terenurile cu acces gratuit vor oferi posibilitate tuturor iubitorilor de tenis să vină aici, pentru a face sport și a promova modul sănătos de viață. Cu atât mai mult cu cât în anul 2022, calendarul de evenimente sportive ale FNTM presupune organizarea mai multor activități care urmăresc dezvoltarea tenisului printre amatori”, a afirmat secretarul general al FNTM, Elizaveta Negru.

Citește și: FOTO // Două terenuri de TENIS de câmp, cu acces GRATUIT, darul Fundației „Ceslav Ciuhrii” de Hramul Chișinăului. Proiectul a costat 1,7 milioane de lei și are drept scop PROMOVAREA „sportului alb” în R. Moldova

Șaptesprezece copii au jucat partide tenis dublu, testând astfel noile terenuri de tenis chiar în ziua inaugurării. La final, fiecare dintre tinerii tenismeni au primit câte un cadou din partea Federației de Tenis.

FNTM, condusă de Ceslav Ciuhrii, intenționează să organizeze cu regularitate astfel de evenimente sportive, în special pentru copii, pentru a promova tenisul, modul sănătos de viață și a identifica noi campioni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md