10:37:39 22.02.2024
Stiri

VIDEO // Folosește iar Putin „arma din iad” în Ucraina? Imagini cu „Buratino” în acțiune circulă intens pe canalele de propagandă rusă

Actualitate 25.01.2023 16:28 Vizualizări913 Autor: Ziarul National
VIDEO // Folosește iar Putin „arma din iad” în Ucraina? Imagini cu „Buratino” în acțiune circulă intens pe canalele de propagandă rusă


Soldații ruși ar folosi din nou controversatele arme termobarice, care au un efect devastator, acestea fiind interzise de Convenția de la Geneva. Lansatorul de rachete TOS-1, supranumit „arma din iad” a lui Putin, folosește bombe cu vid care sunt considerate de două ori mai mortale, notează Blick.

Imagini video de la canalul de televiziune Russia Today ar arăta mai multe lansatoare de rachete TOS-1, poreclite și „Burationo”, care trag cu bombe cu vid, cunoscută și sub denumirea de armă termobarică, asupra orașului Bahmut, potrivit publicației germane Merkur.

Imaginile video publicate de RT arată la început, printre altele, cum proiectilele lovesc blocuri de locuințe înalte.

Încă din primăvară au existat relatări conform cărora Rusia ar fi folosit astfel de bombe cu vid în orașul Ochtyrka din regiunea Sumî.

Bombele cu vid sunt interzise de Convenția de la Geneva, ceea ce face ca utilizarea lor să fie considerată o crimă de război.

La 27 decembrie 1999, Interfax a relatat că forțele ruse foloseau „bombe cu vid” în luptele din Cecenia.

Dincolo de efectele exploziei, armele termobarice provoacă leziuni grave ale organelor interne și asfixiere.

Poreclit „Buratino", cu referire la versiunea rusă a lui Pinnochio, din cauza nasului său lung și ascuțit, TOS-1 este un lansator multiplu de rachete cu 24 de tuburi de 220 mm și una dintre cele mai înfricoșătoare arme din arsenalul rusesc, scrie Euronews, citat de Hotnews.

O înregistrare video publicată de propagandiști ar arăta forțele rusești folosind lansatorul TOS-1 pentru a bombarda cu arme termobarice orașul Novoselivske, la nord-vest de Svatove, din regiunea Lugansk, pe care președintele rus Vladimir Putin susține că a anexat-o în luna septembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md