06:11:45 20.10.2020
 
Stiri

VIDEO // Două camioane încărcate cu substanțe EXPLOZIVE, stopate pe traseul Chișinău-Bălți: Urmau să ajungă într-un depozit din apropierea carierei care aparține deputaților Andronachi și Nichiforciuc

Actualitate 18.09.2020 11:56 Vizualizări1607 Autor: Ziarul National
VIDEO // Două camioane încărcate cu substanțe EXPLOZIVE, stopate pe traseul Chișinău-Bălți: Urmau să ajungă într-un depozit din apropierea carierei care aparține deputaților Andronachi și Nichiforciuc


Două autocamioane, încărcate cu substanțe explozive, au fost oprite pe traseul Chișinău - Bălți, la ieșire din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, și comuna Gornoe din raionul Strășeni.

Poliția susține că în autovehicule au fost depistaste 74 de cutii cu capsule detonator și circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax și UN 0241, produse în Romania și Ucraina. De obicei, asemenea substanțe sunt utilizate la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră.

Oamenii legii susțin că autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nu dețineau permisul de transport pentru astfel de mărfuri periculoase, iar conducătorii auto nu au fost instruiți cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau.

Totodată, actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală. Substanțele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse unei expertize tehnico-științifice, iar în acest caz ar putea fi deschis un dosar penal.

Poliția mai precizează că marfa urma să ajungă la „un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni”.

Amintim că, recent, deputatul PAS, Lilian Carp, a sesizat Procuratura Generală, solicitându-i să efectueze investigații la S.A „Cariera Micăuți” din Strășeni, care ar fi o afacere controlată de către deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi.

CITIȚI și Nichiforciuc și Andronachi ar acționa ca în „VESTUL SĂLBATIC” în privința exploatărilor miniere de la „Cariera Micăuți”. Cei doi ar ignora decizia INSTANȚEI și ar fi sprijiniți de POLIȚIE: „Strășeniul poate rămâne fără APĂ din cauza lor”

Extracțiile de calcar care au loc la această carieră, care presupun și producerea unor explozii de proporții, au loc cu încălcarea legislației, iar zona riscă să se transforme într-o „bombă ecologică”, inclusiv să lase Strășeniul fără apă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md