04:35:38 04.12.2023
Stiri

VIDEO // Descinderi la agenții economici care importă și comercializează PEȘTE în R. Moldova: Loturi întregi cu probleme, retrase de pe piață

Actualitate 06.02.2023 11:37 Vizualizări1574 Autor: Ziarul National
VIDEO // Descinderi la agenții economici care importă și comercializează PEȘTE în R. Moldova: Loturi întregi cu probleme, retrase de pe piață


Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI) au descins, la finele săptămânii trecute, în oficiile și depozitele din Chișinău a cinci agenți economici importatori de produse piscicole și comercializarea lor pe teritoriul R. Moldova.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate mai multe loturi de produse neconforme.

„O parte din produse era păstrată în depozitele frigorifice, iar o altă cantitate a fost plasată, în urma procesării, pe piață, eludând investigațiile de laborator necesare conform legii. În urma măsurilor întreprinse, au fost identificate toate loturile de produse, inclusiv cele aflate în proces de prelucrare”, arată Poliția.

Oamenii legii anunță că activitatea ilegală a acestor agenți economici a fost documentată în perioada noiembrie 2022 - ianuarie 2023, fiind acumulate probe care demonstrează că în comerț au fost plasate mai multe loturi de produse alimentare neconforme, cu încălcări grave ale legislației privind siguranța alimentară.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md