22:18:40 01.06.2023
Stiri

VIDEO // Consilierii municipali ai PSRM, Platformei DA, ȘOR, PUN și neafiliații, AMENDAȚI pentru votul cu scandal acordat în favoarea celor șase PUZ-uri din Chișinău

Actualitate 23.03.2023 11:08 Vizualizări2130 Autor: Ziarul National
VIDEO // Consilierii municipali ai PSRM, Platformei DA, ȘOR, PUN și neafiliații, AMENDAȚI pentru votul cu scandal acordat în favoarea celor șase PUZ-uri din Chișinău


Consilierii municipali socialiști, cei ai Platformei DA, Partidului „ȘOR”, PUN și neafiliații care au votat pentru cele șase Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) în cadrul ședințelor Consiliului Municipal Chișinău din 20 și 21 decembrie 2022, au fost amendați pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Decizia a fost luată în baza unui denunț al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) depus, la sfârșitul anului 2022, la Centrul Național Anticorupție în vederea investigării legalității PUZ-urilor cu scandal.

CITIȚI și Aprobarea de către CMC a patru PUZ-uri poate RUPE Platforma „DA”. Plîngău a convocat de urgență BPN, pentru a decide soarta consilierilor, iar vicepremierul Spînu va sesizează oficial Cancelariei de Stat: „Sunt încălcări mari”

„Acele PUZ-uri au fost votate contrar legii, adică fără să fie avizate de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Deși nu au avut avizele necesare, consilierii municipali oricum le-au votat și au încălcat conștient legislația. Înțelegem că este un mic succes, pentru că e nevoie de examinat mai multe astfel de probleme care au un impact major asupra dezvoltării orașului și trebuie inițiate proceduri penale. La momentul actual, legea din păcate încă nu permite, dar așteptăm cu nerăbdare să fie modificat Codul Penal, astfel încât să fie posibilă inițierea procedurilor penale pe acest caz. Ce înseamnă acea votare a PUZ-urilor? Acum noi nu vom observa mari probleme, dar peste 10 ani ne vom confrunta cu mari probleme precum lipsa de grădinițe, școli, infrastructură”, a explicat Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Fracțiunea PAS a sesizat și Cancelaria de Stat, care a inițiat procese în instanța de judecată.

Lista PUZ-urilor contestate în judecată vizează str. Bucovinei, str. Meșterul Manole – Maria Dragan – Otovasca – str-la Uzinelor și str. Ginta Latină 16 de la Ciocana, str. Timiș-Nucarilor-Bujorilor, str. Testemițeanu 31 de la Telecentru, dar și str. Ghidighici 5, în parcarea de la „Niagara” de la Buiucani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 23.03.2023 13:43

Coruperea mare nu poate fi combatuta prin amenzi.

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md