05:31:29 20.06.2024
Stiri

VIDEO // „Europa Azi” de la TVR Moldova: Când ar urma să aibă loc confruntarea DECISIVĂ pentru soarta războiului început de Putin în Ucraina

Actualitate 06.02.2023 13:28 Vizualizări863 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Europa Azi” de la TVR Moldova: Când ar urma să aibă loc confruntarea DECISIVĂ pentru soarta războiului început de Putin în Ucraina


Ostilitățile militare din Ucraina devin tot mai înverșunate. Cele mai grele lupte se duc pe linia frontului din estul ţării vecine.

Kievul semnalează că, din cauza întârzierii sprijinului militar occidental, armata ucraineană a pierdut iniţiativa strategică pe câmpul de luptă. Iniţiativă pe care o preluase în toamnă, când reuşise să forţeze trupele ruse să se retragă de pe vaste teritorii ale regiunilor Harkov şi Herson.

Nici Kievul, nici liderii occidentali nu se îndoiesc că, în scurt timp, armata rusă va începe o nouă ofensivă majoră, înainte ca Ucraina să primească şi să fie pregătită să folosească armamentul promis de Occident.

Ce semne sunt că Rusia pregăteşte noi atacuri de amploare? Când ar putea începe ele şi ce scop urmăreşte Moscova în această etapă a războiului? Şi, desigur, cât de pregătite sunt în prezent armatele Rusiei şi Ucrainei pentru o nouă confruntare, despre care liderii NATO spun că ar putea fi decisivă pentru soarta războiului?

Răspunsul la aceste întrebări le găsiți în cadrul emisiuni de sinteză „Europa Azi” de la TVR Moldova, realizată de Vitalie Enache.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md