12:40:34 29.11.2022
Stiri

Vicepremierul Nicu Popescu se alătură delegației conduse de Maia Sandu la Adunarea Generală a ONU de la New York: Impactul războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, printre subiectele abordate

Actualitate 20.09.2022 09:19 Vizualizări629 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Nicu Popescu se alătură delegației conduse de Maia Sandu la Adunarea Generală a ONU de la New York: Impactul războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, printre subiectele abordate


Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, s-a alăturat delegației conduse de președinta Maia Sandu pentru a participa, în perioada 20 – 22 septembrie curent, la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, desfășurate la New York.

Ministerul de Externe precizează că delegația R. Moldova va discuta, în cadrul reuniunii, despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuția republicii noastre la stabilitatea regională și agenda de reforme în drumul spre Uniunea Europeană.

Vicepremierul Nicu Popescu va participa la o serie de reuniuni multilaterale organizate în acest context, va rosti un discurs la Reuniunea de nivel înalt dedicată comemorării celei de-a 30-a Aniversări de la adoptarea Declarației privind drepturile persoanelor aparținând minorităților etnice, religioase și lingvistice.

CITIȚI și FOTO // Companie selectă pentru preşedinta Maia Sandu în timpul zborului către SUA

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău va avea și un șir de întrevederi bilaterale cu miniștri de Externe și înalți oficiali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

„Prezența la New York a ministrului Nicu Popescu va oferi oportunitatea dialogului cu reprezentanții organizațiilor evreiești pentru a reafirma, și cu acest prilej, angajamentul privind combaterea antisemitismului precum și promovarea cunoașterii și consolidarea educației în domeniul Holocaustului”, încheie comunicatul MAEIE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md